Cross the Fjord on a board!

Lørdag 2 Juni gikk fjordkryssingen av Oslofjorden av stabelen. Morten Lillegutt Kessel sitt utmerkede iniativ ble en trivlig og fin dag på vannet. 

Strandlivet på Rørestrand Camping var overveldende positivt ladet i godværet. 

Vinden var ikke ventet før i tretiden så vi kjørte igang Dragon Race for å holde adrenalinet oppe.

Mixed SUP laget fra Horten og Oslo banket først Drøbak Brett sitt lag. Så tapte de for Scandinavian All Stars etter en dirty runding av merket.

Deretter Løsnet det for Drøbak som banket Scandinavian All stars. Så Drøbak leder Dragon Race etter årets første runde. Blir spennende å se om 2017 vinnerene fra Asker Seilforening klarer å hamle opp med Drøbakerne i løpet av sesongen!

Vinden viste liv i to tiden og i halv fire tiden gikk racet endelig igang. 13 mann og en kvinne kjempet for å komme i plan på formula og foilutstyr. Neil Pryde sin beste selger hadde tatt turen fra Danmark, Torben Kornum. Han vant lett med det drøyeste foilutstyret. Deretter kom formulaseilerene som perler på en kort snor. Jørgen Dyblie, Magne Frønsdal og Erik Rondeel kom seg over til andre sia, men det var noen uregelsmessige merkerundinger juryen valgte å overse. Resten av feltet gav opp i den lette vinden da de ikke kom i plan på sine foiler eller formulautstyr.

For anledningen viste vi fram variantene av foiler fra Fanatic, Select og Mantafoils. Dessverre ble det lite med demo på grunn av de slappe vindforholdene. Vi hadde en topp dag på stranda hvor SrfSnoSk8 lærte en skokk med unge og gamle å padle på brett, seile på oppblåsbar windsurfer med fantastiske iRig og å gi råd generellt om windsurfing, sup og foil. Takk for en trivelig arbeidsdag på stranda og takk til Ella og Tønnes som tok styring på badegjestene.

En bønn til dere regattaseilere som prøver å gi råd om “hva skal jeg kjøpe meg, jeg skal lære å windsurfe”. Jeg skjønner at noen kanskje synes det er trangt i noen fjorder og at dere kanskje ikke vil ha flere windsurfere på vannet. Da er det riktig å foreslå sånt tull som “kjøp deg et 140 liters brett så har du noe å utvikle deg med” til 50 år gamle karer. Ingen lærer å seile på 140 liter uten kjøl med mindre de bor i en trygg langrunn lagune (jeg vet om en på Mauritius). Praktisk talt ingen av dere startet på et brett uten kjøl og dere er blant de mest målbevisste seilerene i landet. Alle som skal ut i en norsk mørk fjord må opp på ett kjølbrett, og ha det krystallklart for dere at små kjølbrett er for små mennesker mens de store er for de store. Peace out :)

Her er litt fler bilder i slideshow – klikk på bilde om browseren din ikke kjører automatisk:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *