SUP på hav og fjell

SUP, Stand up paddle, er den herlige sommeraktiviteten som tar deg ut på vannet de dagene det ikke er surfebølger eller vind. Sup er rett og slett en godværs sport. Vi har tatt våre oppblåsbare redpaddle.co SUPer ut på luftetur i ulike omgivelse og i kombinasjon med andre aktiviteter.

 sup på elva

SUP på stranda

God morgen fjellet! Fjellvannet ligger klart og stort mellom oss og den utpekte toppen vi vil gå på. SUPen blir pakket I sekken sin og vi tar avgårde på dagens fjelltur. Fjellet speiler seg I vannet og fisken ser oss alt for godt opp under den blå himmelen til at den gidder å bite på fiskestanga vår. Vi klarer å lure hunden med på SUPen og krysser det langstrakte fjellvannet i mangel på fiskelykke. Vi konkluderer med at det er fint å ha en SUP når man vil utforske nye topper uten is på vannet.

sup og fisking

En elveekspedisjon er vi ikke de første som prøver oss på. Og vi kan absolutt ikke skryte på oss noen heftige stryk eller jegere som lurer I buskene. Men vår ekspedisjon på SUP byr på fredelighet gjennom jorder med kjyr og en jevn strøm I elva som bukter seg I snirklete svinger ut til havet.Vi ankommer det mektige havet som viser seg fra sin mildeste og søteste side. Rolige små bølger ruller inn over de hvite strendene. Med SUP kan man fange bølger som ikke er store nok til å bli omtalt som bølge i bølgesurfens verden. Og selv om man ikke får det samme adrenalinet er det en god følelse og bli tatt av bølgens kraft. Vi tar SUPen utenfor bølgenes påvirkning og tar frem dykkermaske og et nett til å samle krabber og andre ting vi måtte finne på bunnen. Vi Avslutter dagen med å samle SUPene og vende nesa mot vest, hvor sola bader rødt før den dupper under horisonten.

 sup6

sup5

Fjorden er fin og mektig når vi seiler inn under preikestolen og den 700m vertikale veggen. Vi er på oppdrag i Lysefjorden på en seilbåt. Vi har med oss SUP for å kunne sjekke ut de små avkrokene I de bratte fjordveggene. vi seiler videre med båten lengre inn i fjorden og kommer auratt tidsnok til å se en hel skare av basehoppere kaste seg ut fra Kjærag med diverse skjermer og drakter. SUPen føltes som et bedre alternative for oss, og vi tok oss en kveldstur før vi møtte de flyvende på den lokale puben. En oppblåsbar SUP som man kan pakke med seg og frakte I en sekk er alltid en redning på de dagene man ikke får de forholdene man skulle ønske seg. Den er lett å få med seg og byr på masse hygge! sup på båt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *