Dakine slide hook – keeps you hooked! – Anbefaling fra Vake kiterene.

4605184-003-MANICSPREADERBAR-BLACK

De siste årene har flere trapesprodusenter kommet med egne trapeser til bølgekiting, hvor kroken du fester chickenloopen i kan skli fra side til side, ettersom du surfer bølgen backside eller frontside. Trapesene er  perfekte til bølgekiting, men hvis du ikke er en 100% bølgekiter, bør du ha to forskjellige trapeser, som føles veldig unødvendig.

SONY DSC

Dakine har gjort noe med dette og produsert en spreaderbar med en slide hook. Du kan enkelt demontere din standardiserte spreaderbar, og bytte den ut med en slidende spreaderbar. Og nei, – du trenger ikke ha en Dakine trapes! Det eneste du trenger er å ha mulighet til å demontere din orginale spreaderbar, og i tillegg ha en side med stropp og en med krok for å kunne feste den.

Dakine slide hook åpner for en økt surfefølelse når du kiter bølger. Spesielt når du surfer bølgen frontside kommer egenskapene til spredearbaren virkelig til nytte. Kroken vil slide ut til hoften og det fører til at du får en mer åpen og naturlig posisjon på brettet og er mer fri til å leke.

IMG_0518Slide hooken er i utgangspunktet lagd for å bedre følelse når man kiter bølger, men den har og mer ukjente bruksområder. Den er nemlig overraskende praktisk og effektiv når man snøkiter på ski.

Når man kiter på ski er ansiktet og kroppen hele tiden vendt i den retningen man kjører. Med en vanlig hoftetrapes opplever man at hele trapesen vrir seg til siden, avhengig av hvilken retning man krysser. Dette kan være både ubehagelig og mindre effektiv med tanke på hvor mye oppvind man klarer å gå. Hvis du bytter din vanlige spreaderbar med en hvor kroken slider, slipper du det problemet. Kroken på spreaderbaren vil slide ut til siden og dermed la deg vinkle skia enda mer opp mot vinden i tillegg til at du får samme åpenheten og mulighet for lek som beskrevet for vann.

Team FarNorth

Hvis du liker å cruise og leke i elementet uten for mye luft under deg, vil spreaderbaren åpne for en større frihetsfølelse. Prisklassen er og en helt annen sammenlignet med å kjøpe en ny trapes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *