Bånn gass og mye vær under tidenes Kite NM på Jæren!

På forhånd så værmeldingene godt over middels bra ut, og værgudene sviktet ikke! Over hundre deltakere var påmeldt til årets Kite NM 17. – 19. september på Jæren. André Amdal var sjef for arrangementet i regi av Stavanger Kiteklubb og SrfSnoSk8 var med som sponsor og . Første konkurransedag var allerede fredag, og med nordvestlig 4-meters svell og heftig nordavind ble det raskt klart at det skulle arrangeres wave første dag.


For mange ble nok utfordringene større enn ventet, noe som gjorde at de beste ble enda mer suverene. Ikke overraskende var det vår lokale KPWT-verdensmester Kari Schibevaag som regjerte kvinneklassen. Hun vant med rask down the line-kjøring og aggressive cut backs.

Da en av forhåndsfavorittene i herreklasen, Sigve Botnen, røk ut i semifinalen etter å måtte løse ut kiten, gikk hjemmefavoritt Morten Gjerstad videre til finalen. Det skulle mye krefter til for å holde cut backen i vindkast opp i liten storm, men Morten hadde stålkontroll i de raske høyrebølgene og sikret seieren i finalen.

Andre dag…

Jevnere skulle det bli på konkurransens andre dag, da freestylerne fikk perfekte forhold på kanskje Norges beste freestyle-spot på Jærens Rev. Jevn, sterk vind på Secret sørget for maksimal satsning og høye svev. Først ut var klassen Freestyle Business, med landets elite av kjørere på plass. Cato Olsen og Andreas Toverud møttes i en uhyre spennende finale. Andreas, som virkelig hadde vist seg frem i tidligere heat, var mer uheldig i finalen og måtte se seg slått av et variert og luftig program fra Cato. I dameklassen var det og spennende innledningsheat, før Kari nok en gang viste sikker kjøring i finalen og vant foran Camilla Ringvold.

Freestyle Tourist-klassen ble kjørt igang umiddelbart etter finalen, men dagen ble lang og kun to heat ble kjørt før dag var blitt til kveld. Deriblant et junior-heat, der vi fikk se utrolig morsom kjøring fra de yngste. Ingen tvil om at sporten fortsatt er i full utvikling og at det er mye spennende i vente fra kjørerne som er på vei opp!

Etter en tradisjonsrik bankett på Røde Sjøhus i Stavanger våknet deltakerne opp til en vesentlig roligere Jærkyst. Det gjensto mange heat av Tourist-klassen, men for lite vind gjorde sitt til at heat ble både utsatt og kansellert utover dagen. Arrangørene måtte til slutt derfor avlyse resterende heat og den planlagte Downwind-konkurransen. Likevel vil kite-NM 2010 bli stående som et av de heftigste kitekonkurransene som er arrangert her til lands, både med tanke på innsats fra deltakerne og arrangementsmessig.

Resultater:

Bølger menn:
1. Morten G.
2. Håkon
3. Martin S.

Bølger damer:
1. Kari
2. Inger Lise
3. Caroline

Freestyle business menn:
1. Cato
2. Andreas
3. Sigve

Freestyle damer:
1. Kari
2. Camilla
3. Martha

Foto wave: Anne-Christine Meling

Foto freestyle: Morten Stegarud