Sesongen til SrfSnoSk8 teamseiler Andreas fikk en bråstopp på Gran Canaria!

Andreas er desverre ute med skade i 6 uker etter ublid møte med Vargas bølger. Her er hans versjon av hendelsen.


Jeg dro til GC med håp om en intens seileuke med gode venner. Teamseiler Rolv Gregersen som allerede var i sin tredje uke kunne fortelle om gode forhold og seiling hver dag. Meldingene for uka så veldig opptimistiske ut og det lå ann til en flott treningsuke med nye triks i bagasjen som shaka, Taka og Goiter

Vi våknet tidlig første dag i vår leilighet på Monte Feliz. Vi inntok en hurtig frokost på Pozo for å sjekke forholdene. Tidevannet var ikke riktig og bølgene ennå små. Vi bestemte oss for en liten miniøkt på Vargas først som har cleanere bølger.

Det blåste hardt og bølgene fortsatt små. Jeg gjorde et forsøk med 4,2 og ga gass. Allerede etter første legget prøvde jeg på en Goiter som går relativt dårlig og mister kontrollen på brettet da det begynte å dra på med mere vind. Etter litt over en times seiling skjer det.

Jeg seiler mot land og tar igjen en liten bølge i høy hastighet rett før land. Går hardt inn i svingen og får en bra fart mot den lille bølgen. Jeg hadde først bestemt meg for å prøve på en ny Goiter som jeg trener på men ombestemte meg da det kom en hard vindbyge som river bakhånda vekk fra bommen. Bestemte meg da bare for å gjøre en cutback men mistet balansen i det jeg nærmet meg bølgen. Den var i ferd med å bryte og i det jeg treffer bølgen er det som å møte en vegg. Den har utrolig kraft og spytter meg ut sånn at jeg får en rotasjon på brettet, bakfoten glipper ut av bakstroppen mens den fremmre sitter fast. Bølgen tar tak i brettet og roterer brettet mens jeg ikke klarer å følge med. Dette resulterte i at beinet ble vridd som en klut. Da jeg endelig kom ut av stroppen skjønnte jeg at ferien brått var over. Jeg reddet utstyret og kom meg utrolig nok på land før mine venner skjønnte at noe var galt.

På sykehuset ble det raskt konstantert brudd i ankelen. Uflaksen stoppet desverre ikke der! Etter en rask prat med ortopeden ble det klart at bruddet var noe komplisert. Det hele endte med operasjon med 8 skruer , plate og 5 dager på sykehus. Etter syv dager ble jeg tilslutt sendt hjem med ambulansefly! Godt jeg hadde reiseforsikringen i orden ellers hadde dette blitt kosbart!

Det viser at windsurf ikke er helt ufarlig og ankelbrudd er en klassisk skade i dette gamet. Jeg fikk forltalt at det var 2 ankelbrudd dagen før og flere masteknekk samme dag som jeg ble skadet. Jeg pratet med Jonas på Cutre som flere ganger har hatt nesten samme uhell. Så det beste er å seile uten sko da det er lettere å komme ut av stroppene. Skal du bruke sko er det viktig å ikke ha for trange fotstropper som jeg hadde. Og husk å ha reiseforsikringen i orden.
Jeg ser nå fram til å bli frisk fort som mulig sånn at jeg får med meg høsten som snart er på vei!

Dere andre får nyte kulingdagene og gi jernet.

Vi ses på vannet!

Andreas N-238

Bildene viser hva som skjedde før brettet fikk rotasjon ( bilder tatt av Rolv Gregersen)