Solskinn, regn og latter på Rookie Windsurfing Oslo 19-20 juni 2010!

Skikkelig ruskevær stoppet ikke de 26 unge windsurferne som skulle ha to dager med moro på vann og land. Sammen med vannsportgruppa i Nesøya IL arrangerte SrfSnoSk8 historiens 15ende Rookie Windsurfing Camp 19 og 20 juni.


Årets Rookie Oslo gjeng forsøker å senke brygga… © Foto: Axel Nissen-Lie

Tidlig på lørdag morgen var det intens aktivitet i den ellers så rolige lille vika på Nesøya. Her holder vannsport gruppa til Nesøya IL til i en bukt som har perfekt strand og naust med windsurfing og seilbåter for unge vannløver.

På plass sammen med gjengen fra Nesøya IL var unge windsurfere mellom 9 og 15 år fra lokale seilforeninger som Asker SF, KNS, Lysaker BSF og noen uten forening. Instruktørene og foreldre i båter var på plass for å passe på at alle fikk to toppen dager på vannet.

Og mens de voksne ordnet opp i det store lasset med utstyr som må til for å få så mange windsurfere på vannet, trippet de unge actionsport utøverne utålmodige rundt. Så da er det fint at dagen starter med litt oppvarming og å bli kjent med hverandre.


Rookiene varmer opp og tester ut volumet i et Fanatic Viper 85 brett. © Foto: Axel Nissen-Lie

Da brett og rigger var sortert riktig ble det inndeling i grupper. Noen som hadde windsurfet en god del ble med instruktørene sine til havs… og de som hadde sin første dag på brett eller akkurat kommet i gang fikk kyndig instruksjon inne i bukta.


Windsurfing er ingen sak når det læres riktig. © Foto: Axel Nissen-Lie

I tiden frem til lunsj fikk den avanserte gruppen tid til å trene på start og teknikker. Masse fine staker i sjøen for grunner ga seilerne masse moro med å lage baner rundt i fjorden. Vinden kom og gikk, sammen med regn og sol. Siden det var vind fra nord var det ikke like lett å holde høyde for å komme seg tilbake til stranden for de aller ferskeste, så da var det bra at det var raske båter som sørget for rask haik tilbake til land.


Norges mest koordinerte linje! © Foto: Axel Nissen-Lie

Etter påfyll med varm og kald lunsj var det klart for en tur til.
Og de unge windsurferne hadde ikke mer enn kommet ut av bukta for dagens andre økt før en skikkelig regnstorm sørget for ganske ekstreme forhold til så langt inn i Oslofjorden å være… Ned fra himmelen kom det bøttevis med iskaldt vann og vindkastene var oppi 10 ms. De avanserte Rookiene rocket ryndt i fjorden, hylte av glede og fosset avgårde. Endelig ble det skikkelig planing og mulighet til å hekte seg inn i trapesen. Noen av de nye fikk oppleve skikkelige rufsete forhold for første gang og satte seg trygt ned på brettet og brukte tegnet de hadde lært på morgenen for å bli hentet trygt til land.


Mat må vi ha! © Foto: SrfSnoSk8

Men som alltid etter regn kommer sol…
Lørdagen ble avsluttet med grilling og snakk om dagen. Og jammen så kom ikke solen en liten tur på besøk. En gjeng slitne Rookier og instruktører ryddet opp og gikk hjem. Det var nok ingen av disse som holdt øynene åpne særlig sent denne kvelden.


Solskinn og sønnavind. Hurra hurra! © Foto: SrfSnoSk8

Søndag badet vi i sol og en deilig bris hele dagen.

En liten dose vind fra nord tidlig på formiddagen ble raskt skiftet ut med en behagelig bris i fra sør som varte ut hele dagen. Dette ga alle perfekte treningsforhold. Grillsjefen sørget for en pause med pølser midt på dagen og så var det klart for de tradisjonelle Rookie Windsurfing konkurransene.


Vi trener og forsøker å ikke slå hverandre i hjel med master og bommer! © Foto: Axel Nissen-Lie

Denne gangen ble det organisert en lang bane for de avanserte og alle kom seg igjennom på mellom 17-30 minutter. Oda Skaug på 13 år fra Lysaker Brettseilerforening tok seieren forran Georg Knutsen fra KNS og Morten Stubberud fra Nesøya IL kom på tredje. Hos alle i startfeltet var det fullt fokus og hard kniving. Både instruktører og foreldre måtte innrømme at her var det mye flott seiling! For våre nye Rookie Windsurfere ble det en fin bane inne i bukta og de fikk velge fritt mellom å padle eller å seile. Så ble de siste kreftene brukt opp med høye tilrop fra foreldre og alle som var på stranda denne solfyldte dagen.


De har det flott på Hvamsodden ytterst på Nesøya! © Foto: Axel Nissen-Lie

Etter så mye moro på vann og land var det tid for en høytidlig premieutdeling, diplomer og kåring av Rookie Windsurfer. Denne gangen var det Marcus Kilstad fra Nesøya IL som ble Rookie og Jacob Ruud ble Rookie i Start gruppa.


Premier og diplomer til årets Oslo Rookie Windsurfere. © Foto: Axel Nissen-Lie

Alle Rookiene var utrolig flinke og fortjener masse ros. Alle viste masse ståpåvilje og smilte like mye i både regn og sol!

Windsurfing sporten i Norge er heldige som har så mange flotte utøvere og så mange som stiller opp som isntruktører og hjelper til.


Full fart på tandem brett med Einar! ©Foto: Axel Nissen-Lie

En stor takk til alle Rookie Windsurfere, til instruktørene Pia, Einar, Sigurd, Stein-Anders, Ella og Gina, Rookie generalene Helge og Lill, takk til båtmannskapet og primus motorer fra Nesøya IL med Einar i spissen, Axel som håndterte kamera og båt samtidig, foreldre som tok utfordringen som grillsjefer. Og selvsagt alle foreldre, besteforeldre, hunder, søsken og andre som oppmuntret og hjalp til hele helgen.

Om et par uker så er det ny Rookie Windsurfing Camp i Arendal 10-11 juli og 22-23 august sees vi igjen i Stavanger.

Link til en flott artikkel hos Seilas.no

Her har dere fantastisk mange flott bilder fra helgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *