Seilglede hjemme i bakgården!

For de aller fleste med brett under beina og seil i hendene handler windsurfing mest om å få lov til å suse over fjorden i perfekt plan. Og kjenne hverdagens slitt og mas forvinne som dugg for solen.


Søndag 9 mai i Drøbaksundet var nettopp en slik dag… Vind, venner og deilige smerter i vintermuskler!

Vårvarmen lokker windsurferne ut på vannet. Vi har kanskje strukket oss til 7-8 grader i vannet… Vottene har kort tid igjen. Om noen uker har kanskje alle også fått skrutrekkere og småting på plass i utstyrskassene (ja, likheten mellom verktøy og sokker er slående…)

Denne dagen var en gave til vindfustrerte byborgerne, denne vindmeldingen dukket pluselig opp utpå lørdagen… Og på slaget 1400 søndag satte en frisk bris på 10-13 m/s fart inn Drøbaksundet.

Og gjengen fikk hilst ennå litt nærmere på 2010 utstyret.

Øyvind har oppgradert fra Duke 2007 6,4 til 2010. Og melder at det mest slående er den utrolige stabiliteten Duke har fått. Det tåler store mengder vind, og er fortsatt håndterlig. Øyvind er en høy gutt og trenger store seil. Derfor er Duke nettopp så håndterlig i store størrelser som han kan drømme om. Solveig forteller det samme om sin 5,9 Duke, som føles utrolig lett i hendene. Øyvind fikk også veldig sansen for Shox.XT demperen som uten tvil roet brettet veldig ned og gjorde det lettere å seile fort i choppy forhold.

Andreas er fortsatt våryr og forelsket i både Duke og Fanatic Skaten sin. 5,4 seilet planer tidlig og lar han komme seg ut med mindre seil.

Lill jobber seg videre med ICE seilene. 5.3 er fortsatt det mest overraskende stabile. Og en drøm å trimme. Ikke noe som helst kluss i trimmen, selv første gangen på vannet. North sine trimmemerker er 100%. Føles mykere og fått litt mer drag enn tidligere. Nå fikk Fanatic Freewave 105 TE virkelig kommet til sin rett. Denne gangen ble stroppene flyttet til ytre posisjoner og dobbel stropp montert bak… for fart. Brettet er utrolig lettseilt og lekent. Når det kommer opp i skikkelig frat, kjennes det mye mindre ut en 105 liter. Masse fart og virkelig lett å holde kontrollen. En litt raskere og rettere finne, MFC Liquid Pro, på 30 cm kom abosolutt til sin rett. Å jibbe en Freewave er skikkelig moro. I tillegg har den også bredden som inviterer til litt mer manøvre. Freewave er brett med flere ansikter! Og mest av alt er fortsatt ION Fusion 4/3 tørrdrakten rett og slett det flotteste Lill har hatt. Så mye bevegelighet og så behagelig temperatur! Den skal brukes så lenge utover våren som mulig! Og i et skikkelig choppy Drøbaksund var det virkelig gøy å kjenne hvordan Shox.XT demperen kom til sin rett. På slør var den utrolig hvordan brettet lå rolig. I jibben økte det kontrollen og i landingen… manglet det vanlige “smellet”.

Og slik fant Helge oss “hjemme” i kjære Drøbaksundet! Vi blåser i motlys og mangel på ekstremiteter… Dette var enkelt fortalt en gøy søndag!