NM Snowkite Haugastøl 2010 – Teamrapport fra Jørn Hauge!

Årets Snowkite NM ble denne helga arrangert på Haugastøl og jeg kan meddele at arrangementet virkelig ble en suksess! Vi hadde kanonforhold hele helgen med sol, vind og påskeføre så mer kan man vel neppe be om fra værgudene sin side.

Det ble gjennomført 3 konkurranser: Freestyle, Kitecross og Race – langdistanse.

Alle konkurransene ble delt inn i Herrer/Damer og Ski/Snowboard. Tross særdeles høyt nivå blant deltakerene, hvor flere har kapret en VM-tittel i Snowkite flere år på rad, prøvde jeg meg allikevel i alle konkurransene… Det endte med at jeg kom til kvartfinalen under “Freestyle Snowboard Herrer”. På “Kitecross Snowboard Herrer” konkurransen, var det 2 av 6 som gikk videre i hvert “heat” og jeg var dessverre ikke tøff nok med kiten til å “gruse” på for å komme videre…
I denne konkurransen ble det utrolig mye krasj av kiter da 6 personer startet samtidig og skulle runde postene som var satt opp… Uansett var det en veldig morsom konkurranse!

Den siste konkurransen “Race – langdistanse”, ble holdt på søndag. Vinden var så som så i begynnelsen, men tok seg heldigvis opp etterhvert. Løypa som var satt opp var knallhard og virket uendelig lang for oss som deltok på Snowboard he, he… Her gjaldt det å ha kontroll på utholdenhet da det brant kraftig i lårene allerede i starten av løypa.

Jeg kitet med min North Vegas 12m2 og denne fungerte perfekt! GPS’en min viste totalt 19 km og en høyeste hastighet på 43,5 km/t. Med dette sikret jeg meg 2. plassen i løpet og er veldig førnøyd med det :)