Teamkjører Charlotte Hagen dro en 2. plass i Engadine Snow i St. Moritz.

Charlotte har sparket i gang konkuranse sesongen. Nå har vi fått inn en rapport fra konkurransen som er en del av freeride world qualifyer.
AMAB2337

Søndag 7. februar ankom jeg St. Moritz for å kjøre Engadine snow, en frikjørings konkurranse som er en del av freeride world qualifyer. Mandag var satt av til kvalifisering, med 120 påmeldte kjørere.

Siden jeg var invitert til konkurransen, slapp jeg å kjøre mandag, og kunne konsentrere meg om å studere finalefacen som skulle kjøres tirsdag.

Facen lignet for øvrig mer på en 600 meter høy haug med stein enn noe annet, og det var ikke lett å finne en passende linje.
Tirsdag morgen bar det opp i skianlegget lenge før sola kom til syne og det 20 kuldegrader.

Jeg hadde pakket på meg 3 lag med ull, ryggbeskytter, Sender/mottaker, klatresele, hjelm og sekk og følte meg som Michelinmannen der jeg stod klar for å ta gondolen opp.

For å komme inn på toppen av fjellsiden måtte vi rappellere ut fra gondolen, balansere over en smal rygg som stupte rett ned på begge sider, nok en rappell og deretter inn i et sikringstau med brettet under armen. Jeg var veldig bekymret for å miste brettet, men kom meg til slutt over og ble stående 2 timer på start før det var min tur. En rekker å bygge opp rimelig mye nervøsitet på den tiden.

Jeg hadde valgt meg ut ei linje med en bratt renne som inngang og deretter inn på en travers hvor jeg skulle hoppe en 5 meteres klippe. Jeg mistet klippa fordi snøforholdene var helt annerledes enn jeg hadde trodd. Det var istete og hardt, og plutselig stod jeg fast i en meter med pudder akkurat da jeg skulle svinge inn på den. Ble litt skuffet der, men kjørte videre og fikk med meg 5 mindre dropp resten av veien ned.

Forholdene var vanskelige og varierende, men jeg gjennomførte greit, og var selv ganske fornøyd med runnet mitt. Det holdt til en 2. plass denne finaledagen, kun slått av Susan Mol som vant world touren i fjor!

Hilsen
Charlotte

dropp gondol
fjell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *