Teamrider Jørn Hauge: Tanzania – et nytt kiteparadis!

Etter 3 fantastiske, flotte og varme Kite uker i Tanzania, Øst – Afrika, har jeg nå landet i vinterkalde Stavanger med en liten rapport til dere om de fantastiske forholdene Tanzania har og by på! Les en spennende reiserapport og se masse flotte bilder.

kitejornfront

Etter en noe lang flytur fra minusgradene i Norge, var gleden stor å endelig lande i Dar Es Salam til +32 grader natt til selveste julaften. Min bror Idar Hauge og hans kjæreste Mari Ådnøy som bor og jobber for et år i Bagamoyo, ca. 1 time nord for Dar Es Salam, hadde troppet punktlig opp for å ønske meg velkommen til Tanzania.

Målet for turen var å utforske nye kitespotter i Bagamoyo og Zanzibar, samt nyte litt aktive dager med Safari, fjellturer, mountain bikeing, dykking, trampolinehopping og alt annet kjekt som hører til.

mountainbike1

trampoline1

Jeg var så heldig å få booke meg inn på gjesterommet i det flotte huset til Idar og Mari som ligger like ved Bagamoyo sentrum. En perfekt basestasjon med kort vei til de aller fleste urørte og langstrakte strendene i området.

idar-mari house

Bagamoyo er en forholdsvis liten og rolig by, men med økende turisme. Langs strendene finnes det nå flere beach ressorter med priser som varierer fra ca. $30 til $100 pr. natt. Det er pr. dags dato ingen kitesenter her, men det gikk rykter om at et nytt vannsport senter skal etableres det kommende året. Tross for gode vindforhold og fantastiske strender, var Idar og jeg faktisk de eneste personene som hadde en kite i luften under oppholdet mitt her. En kite er nemlig ikke et helt vanlig syn i denne delen av Tanzania, så vi fikk meget stor oppmerksomhet fra de lokale som fulgte ivrig med på aktiviteten vår.

I Bagamoyo, blåser det stort sett jevnt og godt gjennom hele uken. Ofte pålands og sideshore vind, men jeg opplevde også at enkelte dager ikke alltid kunne by på den mest heftige vinden. Det sies at vinden varierer noe i forhold til årstidene, uten at jeg hadde sjekket så grundig på forhånd for hvilken årstid som er best… Uansett, er det nok av vind dager å ta av og vil man ha enda mer og stabil vind, kan man dra over til Zanzibar som ligger kun 2 timer med båt fra Dar Es Salam. På østsiden av Zanzibar har faktisk flere fått øynene opp for den gode viden og de fantastiske forholdene, så kite ressortene er i full vekst!

Etter et intensivt kurs for min bror Idar, var han rask oppe på brettet og vil nå nyte de 6 siste månedene av oppholdet sitt i Bagamoyo med kiten i luften! Jeg fikk selv kitet en del under oppholdet og det frister jo allerede veldig til å dra ned igjen he, he…
Kurs til Idar

Det eneste man må passe seg litt for er den sterke sola som jeg godt fikk merke på kroppen etter lang og god kite dag he, he…

Solbrent

Ellers er det bare å ta seg ut og nyte det harmoniske livet med masse god frukt og fredelige lange strender med MYE vind!

mango

bug1

joggings

Nå venter det meg noen jobbe uker offshore, før jeg helt sikkert blir å finne på viddene i den norske fjellheimen (Haukeliseter, Haugastøl eller Finse). Skal bli litt digg å komme bra i gang med snowkite sesongen også…

Håper vi sees der folkens!!!

Kitehilsen fra

Jørn Hauge
Teamrider North Kiteboarding / Team.SrfSnoSk8.

Her er flere bilder fra Jørn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *