Produkttest: Lib Tech TRS BTX

6 av de ansatte i Oslo testet brett og annet i Hemsedal sist helg. Her gir vi deg feedback på Lib Techs TRS BTX. I testpanelet var teamkjører og Ducksjen helt Mathias Nesheim, Mikael Fältmarch “Mr Piano man”, Erik “Rainy” Widlund og Simen Strandås.

13731_209314311334_628896334_4561922_2866213_n

TRS´en er utstyrt med Magnetraction (MTX) og Banana Technology (BTX). Mange har fått med seg hva dette vil si, men hvis man titter rundt på forumene her i landet er det fortsatt mange som spør om hvem, hva og hvor.

libtrs

Lib Tech TRS BTX kr. 5.999,- NB!!! Brettet er for øyeblikket utsolgt i våre butikker. Ca. 1. desember skal de være tilbake på lager. Ønskr du å forhåndsbestille tar du kontakt med butikkene våre.

MTX er bølgete stålkanter. Disse gir det mye bedre kantgrep under vanskelig forhold. For å forklare det enkelt kan du sammenligne det med å skjære brød med en sløv og flat kniv, kontra en god ruglete brødkniv. Overlegent kantgrep med andre ord.

BTX har tatt snowboardverdenen med storm etter at Lib Tech kom med det første brettet, Skate Banana, for 3 år siden. BTX eller Rocker, V-rocker, Flat-Kick etc. som andre produsenter kaller sine “banan” brett. Disse brettene har motsatt spenn. Det vil si at de ikke ser ut som slalomski eller langrennski. De har nå formen som ett surfbrett, wakeboard etc.

Hva gjør dette med kjøreegenskapene? Du flytter kantgrepet fra ytterkant av brettet til mellom bena. Du får ett mye jevnere trykk på kant som gir deg bedre grep per cm. Dermed kan du kjøre kortere brett og samtidig beholde stabiliteten. Lekenheten I brettet øker betraktelig. Nose og tail er ikke presset ned I snøen og mulighetene for å jibbe og leke blir vesentlig større. Å kjøre gode svinger blir mye lettere da brett er ferdig formet I “carvingposisjon”. Nosen løfter seg ut av løssnøen og du kan kjøre pudder med ett kortere brett enn vanlig. Du kan for første gang få ett ordentlig allroundbrett som fungerer supert I løype, park og pudder.

Så til TRS BTX. Brettet er noe stivere enn f.eks Skate Banana. Dette egner seg for de som ønsker å kjøre litt hardere og har større fokus på fart enn på å presse boxer I parken. Brettet er stivere I nose og tail for å bedre egenskapene på store hopp og for ekstra pop. BTX teknologien gjør att du alikevell kan gjøre nose og tailpress lettere enn med gammledagse brett.

TRS´en har en stivere trekjerne langs kantene og gjennom midten av brettet. Konstruksjonen gjør at du får bedre pop og brettet tåler mer juling samtidig som kantgrepet forbedres.

13731_209314331334_628896334_4561926_7234799_n

På lørdag ble brettet testet I pudder. Testkjørerne veide fra 70 til 93 kg. I pudder var alle fornøyde, men brettet opplevdes veldig forskjellig ettersom hvor mye man veide. Flyten for de letteste var upåklagelig, men der det er tettest mellom stammene I Tottenskogen kunne brettet vært litt kortere. Skal du kjøre pudder I åpnere landskap enn skogene I Hemsedal ville nok lengden vært fint som ett frikjøringsbrett, men ønsker du ett brett som skal fungere I pudder og i park velger du 154 om du veier 70 kg+. For de tyngste gutta gav 157 mer enn nok flyt til leken skogskjøring. Dette er den anbefalte lengden til de mellom 82 og 93 kg. Her gav 157cm nok flyt til å kose seg i skogen. Samtidig virket det veldig kjapt og enkelt å håndtere i tett skog.

Konklusjon løssnø. Ønsker du ett godt allroundbrett følger du Mervin sine anbefalninger på valg av lengde. Det betyr att du går utifra hva du ville kjøpt som ett rent parkbrett og trekker fra 1-2 cm. Ønsker du å spesilisere deg mer kan du velge en kortere lengde for park eller en lengde lenger for frikjøring.

På søndag åpnet himmelen seg og dagen starte med klassisk pøsregn. Dermed ble leken kjøring på snøkanonhauger og carving I stor hastighet prioritert. Under disse forholdene redder BTX teknologien dagen. 80% av de som var I bakken lørdag pakket og dro søndag morgen. For oss som ble igjen ble det en herlig dag med mange smil om munnen der vi hoppet rundt, presset og svingte på bananene våre. Når parken ikke har åpnet, kun noen få bakker er åpne blir de fleste skuffet. Med TRS´en åpnet helt nye muligheter seg. Vær dump, haug, sving og snøkanonstolpe ble herjet med på alle mulige måter. Ett så lekent brett som samtidig sitter så godt I svingene og er så lettkjørt er det vanskelig å finne i andre brett. Brett fikk kjørt seg på litt kjipere forhold de siste turene da tempraturen falt og slushen ble til hard “is”. Magnetraction kantene satt som ett skudd selvom bakken ble hard og saften i beina hadde gått tom for en stund siden. Det var ikke mange som var igjen da siste heistur gikk, men for oss var det ikke spørsmål om saken.

Lurer du fortsatt på om TRS BTX er ett godt kjøp? Les en gang til.

Brettet kan du kjøpe her på webshop eller i butikkene våre.

Link til webshoppen og Lib TRS BTX

Mvh

SrfSnoSk8’s testpanel

13731_209314326334_628896334_4561925_5082208_n