Er det mulig å få noe ut av en agurk med bananteknologi på kald snø?

Langt borte over Atlanteren, i laboratoriet til de som fant på at bananteknologi kunne brukes i snowboard har de nå presset ut en agurk som er akkurat så bøyd som EU tillater det. Selvsagt måtte teamkjører Mathias Nesheim ta turen til fjells for å teste om denne grønnsaken består av mer enn vann.

CIMG0322

Jeg kom akkurat hjem fra Gaustablikk og er stoked på min box-freshe Park Picle. Brettet har som alle andre 2010 Gnu-brett, btx (bananatraction). Mange har vel fått med seg hvilke fantastiske fordeler BTX innbærer. Men for de som enda ikke vet det, her er litt av greia!

Produkttest: Gnu Park Picle, btx!

parkpicle

– Kombinasjonen av banana tech (omvendt spenn) og magnetraction (bølget stålkant) gir et knallbra kantgrep. På tradisjonelle brett har kantgrepet vært sterkest fra bindingen og ut til tuppen av brettet. Nå har du sterkest kantgrep mellom begge føttene dine, altså nærmere kroppen enn før! Det sier seg selv at det gir mer feeling og kontroll.

– Med bananabrett kan man kjøre med kortere brett enn før, uten og miste stabilitet. Kroppstyngden din blir ikke motvirket av et tradisjonelt spenn. Altså, mer kraft ned på plata og mer stabilitet! Jeg kjørte tidligere 157, eller 156 brett. Nå kjører jeg 153 Park Picle. Kortere brett er morsommere!

– Siden nosen din peker oppover flyter du bedre i puddern! Selv et btx parkbrett har gode egenskaper utenfor løypa!

– Med banana-spenn i brettet er det lettere å gjøre “press” i parken!

Alt i alt, enklere og morsommere.

Tilbake til Gnu Park Picle. Spesielt med denne planken er at uansett om du kjører regular eller goofy skal helen være på en gitt side av brettet. Det er fordi denne siden av brettet har dypere innsving/sidecut. Siden foten din er asymmetrisk er Park Picle asymetrsik. Siden det er tyngere å svinge helkant enn tåkant får med litt ekstra hjelp av en dypere innsving på helkantsiden av plata. Slapp av! Dette var ikke noen stor overgang fra brett jeg har kjørt tidligere. Plata har god pop selv om den ikke er veldig stiv. “Flexraten” er medium, noe som gjør at du kan gjøre vilde “nosepresser” OG kjøre 15m kickers uten problemer. En knallbra parkplate for deg som bruker hele parken!

Fyr gjerne løs med spørmål i kommentarfeltet eller stikk innom butikken for en banan/agurk prat. Brettet er tilsalg i Oslo, Stavanger og på web.

Link til mer om Banana Technology…

Link til raskeste veien for å eie en banan eller agurk…

Hilsen Mathias


3 thoughts on “Er det mulig å få noe ut av en agurk med bananteknologi på kald snø?

 1. jeg skal kjøpe nytt brett i år. Blir nok rocker med magnetraction. Liker godt å kjøre park, og er nok det jeg kjører mest, men vil allkevel at brettet skal funke bra i pudder. Har tenkt på lib tech skate banana. Noe andre en vil anbefale?

 2. Har sykt lange ben(størrelse 46 i sko).. får dere ikke inn park pickle WIDE?! Har en anelse om ståslep vist ikke!

 3. Hei, Jo

  Først må det sies at alle brett med btx fungerer veldig bra i løssnø.

  TRS fra lib-tech er litt “directional” som vil si at du har lengre nose, enn tail. Da er det optimalt å stå lengre bak på plata, slik at du flyter enda lettere i puddern. Mer freeride. Ellers er den nokså lik skate banana i pop og flex. Dette er også en veldig god park plate, som forøverig jeg kjørte i fjor. (jeg kjører helt klart mest park)

  SKATE BANANA vil være er et safet valg for deg. Knallgod plate som kan brukes over alt i parken, og har gode løssnøegenskaper.

  PARK PICLE som jeg har skrevet litt om over, er veldig lik som skate banana. Dette er også et godt valg for deg. Kanskje du vil prøve noe litt nytt med den asymetriske sidecuten? (se forklaring over)

  Om du er en tyngere kjører, eller liker stor fart og større hopp, vil du kanskje ha en stivere plate. Da er RIDERS CHIOCE fra Gnu et godt valg. Veldig bra pop og kontroll i større hastigheter.

  Håper dette var noe til hjelp,

  mathias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *