BANANORAMA!!!

banan05

Endelig er bananteknologi tilgjengelig for flere! Nå er det tre år siden vi krøp ned fra brettene våre med spenn til brett med bananrocker. Plutselig sto vi ned på snøen hele tiden istedet for å måtte sloss oss ned til snøen som på gammeldagse brett. Vi ble øyeblikkelig frelst og ville gjerne dele den fantastiske revolusjonen med alle.

Men det gikk jo ikke. Det var ikke brett å få tak i, så vi som hadde bananbrett ble en liten dedikert gruppe. Alle hilste på hverandre og vi visste at vi drev på med noe lurere og gøyere enn alle andre. År 2 ble litt av det samme, men nå fikk vi tak i ca 100 brett som gikk til de aller nærmeste og mystikken fortsatte.

Velkommen til år 3 i banansk tidsregning.
Nå kan de fleste nyte godt av hightech bananatech! Gnu og Libtech som vi har jobbet med siden 1986 har bare brett med rocker, men vi har også tatt inn rocker brett fra de litt ferskere merkene i gamet. Alt i alt finner du 95% rocker/banan brett hos oss, og det er det god grunn til.

Hvis du ikke har fått deg en banan mellom beina ennå og tenker å si Hæ? til det du leste over, så skal jeg forsøke å forklare hva som foregår (klikk på bildet):

banan02

Et snowboard svinger på skjær når du oppnår trykk og grep på hele kanten av brettet ditt. Litt sånn som når du sitter på dass,  presser på og får en jevn fin opplevelse av vektreduksjon og lettelse. Tenk om du kunne oppnå den følesen uten å trykke til så hardt? Vel det var vel noe slikt som sparket i gang først prosessen med Magnetraction for 4 år siden, hvor kanten på brettet ikke går i en jevn bue, men heller i bølger. Det gjør at brettet kan kjøres på skjær med ca halvparten av trykket som en gammeldags kant krever.

Men dette var jo ikke nok, hvordan få brettet til å svinge bedre uten at det blir vinglete?

Vi tror jo løsningen kom ved en arbeidsulykke, men i allefall resultatet er fantastisk. I praksis når du står på en banan legger kroppsvekten din brettet flatt. Og det gjør du jo spesiellt når du gønner på rett fram eller lander et av de fete hoppene dine. Da er det deilig å kunne stole på max retningsstabilitet.

Men ingen gidder å kjøre brett som går rett fram og det er her den gule revolusjonen kommer inn.

Når du slipper litt opp på trykket foran eller bak er brettet klart til å suge deg inn i et skjær du ikke har opplevd maken til. Samtidig mine damer og herrer er det lettere å bryte dette suget på grunn av Magnetraction kantene. Følesen av å sykle eller kjøre bil med joystick er helt klart mye av det samme (noe vi gjør titt og ofte).

Vi er typiske Tryvann og Ingierkollenrotter mellom dagene til fjells med metere med pudder og sol.

Så å stå på brett som er overlegne på isete underlag er griseviktig. De bølgede kantene skjærer pene skjær i isen uten at du må være hyperkonsentrert og satse livet over isvullene. Kjøringen blir mykere, gøyere og mye mer på dine premisser. Du bestemmer når du vil ha bånn gass og full kontakt med underlaget, og når du vil dasse avgårde i hvilemodus til neste rail.

Tja, nå liker vi å kjøre i løssnø også.

“Alle” trodde det var der Banantech ville bety noe, og det gjør det også. Hvis du har kjent følesen av å bli stående inne i ett snøhelvete fordi du ikke hadde høy nok fart til å ri deg ut av løssnøområdet, er dette viktig teknologi også for deg. Spesiellt om du ønsker å holde brettlengden nede og beholde gode allround egenskaper.

Vi selger ett ekte løssnøbrett hvert 10ende år (50cm split tail og 50cm tupp minimum, eller full surf outline) så vi vet at de fleste velger et brett som kan kjøres i løypa også.

Da kan man enten velge et stort brett med myk tupp som flaggrer avgårde i løypene, eller et litt stivere med rocker. Selvfølgelig er bananatech å foretrekke her også. Rockeren i tuppen gir kjøringen ekstra løft i tuppen,  svungen i hekken hjelper deg rundt når skogen kryper inn fra alle kanter.

RIDE A BANANA!

Noen linker:

http://www.gnu.com

http://www.lib-tech.com/videos/

http://www.lib-tech.com/snow/tech/c2-power-banana/

Konklusjonen = bananer til liten og bananer til stor.

Hos .SrfSnoSk8. butikkene i Oslo, Stavanger og på Web finner du nå første kasse med bananer for denne vinteren. I butikkene og på telefon (og litt mail) står vi klare til å finne akkurat den bananen du vil ha det mest moro på.

Utvalget vårt finner du ved et raskt klikk her….

bananer-i-salg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *