34 windsurfere var med på Rookie Windsurfing i Arendal 19.-20. juli 2008.

SrfSnoSk8 gjengen satte kursen mot det deilige Sørlandet og Rookie Windsurfing. Sammen med Arendals Seilforening var Hove Camping i Hovekilen på Tromøya stedet for to dager med moro på land og vann. Vi har laget en hyggelig story og viser masse spennende bilder fra helgen.

Rookie Arendal 2008 gjengen!

Det er et par tonn med utstyr som må til for å få 34 unge windsurfere mellom 8 og 16 år på vannet. De fleste hadde med sitt eget utstyr og noen heldige hadde fått leid utstyr for helgen.

.SrfSnoSk8. er på plass fra tidlig om morgenen og registreringen er i gang.

Deltakere Rookie Windsurfing Arendal 2008:

Ella Rotnes
Frida Sundbye
Jan Fredrik Braathen
Julie Braathen
Martin Møller Hovda
Naleen Kandahari
Nora E. Lindland
Oda Skaug
Sivert Hovda
Theodor Sundbye
Tuva Alexandersen
Vilhelmine Lae
Armand Sørbotten Sandvik
Aurora Torres
Einar Sørbotten Sandvik
Eivind Hovda
Sondre Olafsen
Line Olafsen
Marcus Michaelsen
Anja Wærnes
Ida Gulliksen
Georg Knutsen
Axel Holm
Alexander Wiik
Eline Nybråten
Iselin Helene Nordby
Jonas Kullerud Gonsohlt
Margerthe Zeiffert
Maria Wiik
Marte Nybråten
Snorre Alexandersen
Stine Moon Hopstock
Viljar Buer Christensen

Det er mye utstyr når 34 Rookies skal på vannet.

Mitt “skip” er lastet med…

Fra Oslo kom SrfSnoSk8 lastet med 13 brett og fra Stavanger kom gjengen fra Sola Brettseilerforening med hengeren full av båter brett og moro. Juniorgutta i Arendals Seilforening tauet over skolebrettene og etter noen timer løping og rigging var det klart for å ønske de unge velkommen og dele inn i grupper for Rookie helgen.

Gruppeinndeling og briefing.

Flott seilvær og topp stemning.

Lørdagen startet med flott bris og alle koset seg maksimalt fra de satte finnene sine i vannet. Den avanserte gruppen med Lill Bente Hollstedt fra .SrfSnoSk8. og Jens Hopstock fra Arendals Seilforening i spissen var fylt opp med seilere som allerede har noen sesonger bak seg. De startet dagen med å seile en lang tur rundt i kilen. Gruppen holdt seg samlet og sørget for at alle holdt følge hele veien. En liten stopp innom strender og holmer ble gjort for å tipse litt om teknikk og justere utstyret. Vinden var så bra at det var mulig å komme opp i plan litt også og bruke trapesen.

En liten samling på brygge før ferden gikk ut på havet.

Mellomgruppen ble ledet av ex Norges Cup seilerne Stein Anders Sundbye og Sigurd Skaug. De føyk av gårde til andre siden av sundet hvor vinden var sterkest og terpet på teknikk og øvet på å krysse opp mot vinden. Her var flere seilere som til vanlig er med i juniorgrupper i sine lokale seilforeninger.

En stor gjeng med erfarne unge seilere i den avanserte gruppen. Her er gjengen klare til start.

De aller yngste og de som nettopp har kommet i gang med verdens morsomste sommersport ble tatt hånd om av .SrfSnoSk8. sjefen Helge Rotnes og Einar Bleikvin. Helge har sannsynligvis Norgesrekord i å lære windsurfing til unge gutter og jenter. Så det var ingen fare for at ikke dette skulle gå bra og være gøy for alle sammen.

Litt tørrtrening på land. Krysstak... navn og begreper er viktig.

Etter grundig teknikktrening på land var det bare å hive seg utpå. Alle hadde lært hvordan man spør om hjelp når man ender opp litt langt fra land, og i god vind ble hjelpetrenere og foreldre aktivisert med å hente inn de som fikk opp farten veldig og føyk utover i fjorden. Men som alltid på Rookie Windsurfing er det bare smil og latter. Og i våtdraktene har man det godt og varmt!

Det var noen fine vindkast. Og da er det bare å plane i vei.

En kort pause for å fylle på med energi.

Appetitten under lunsjen var stor og det ble fylt på med energi for å holde humør og innsats oppe for ettermiddagen.

Mat i magen og ut igjen... og igjen... og igjen...

Sol og sommer ble brått skiftet ut med noe som lignet på høstvær. Himmelen åpnet seg med store mengder regn. Og da er det bare en ting å gjøre, nemelig å holde seg ute på vannet! Inne på land blir en bare kald og gufsen.

Det var noen heldige som fikk teste Tandembrett med Helge.

De aller fleste holdt det gående helt til grillmester Terje Systad ropte at maten var klar. Glade windsurfere koset seg inne i teltet med hamburgere og masse godt.

Solen kom tilbake på søndag.

Etter en god natts søvn var det klart for nok en dag på vannet. Det var snart sol fra blå himmel. Seilerne kom seg inn draktene sine og ut på vannet. En stor trekant bane var på plass og før lunsj ble det øvet. Etter en god lunsj var det klart for Rookie Windsurfing regatta. Dette er mest lek og alle får lov til å forsøke seg på banen.

Dette er EN HAPPY ROOKIE WINDSURFING GJENG!

Foreldre og de ferskeste seilerne var tilskuere og heiagjeng. Vinden var ikke på sitt ivrigste, men akkurat nok til å seile to runder for de aller fleste. Ella Rotnes gjorde noen taktisk gode valg og kom seg inn i mål først. Bak henne fulgte resten av gjengen fra Gruppe III. Det var gøy å se at også flere av seilerne i middels gruppen også fullførte regattaen. Alle ble klappet og tutet i mål.

Premier, heder og ære til alle.

Premieutdeling med diplomer og fine t-skjorter til alle var sist på programmet. Det var bare blide fjes og jubel å høre. Rookie of Arendal ble høytidelig kåret og denne gangen var det Ella Rotnes som fikk tittelen. For toppen innsats og god seiling gjennom hele helgen.

Ella Rotnes er en Rookie "veteran" på 13 år som har deltatt hele 8 ganger siden 2004!

Så var det bare pakking av alt utstyret. Og sette seg i bilene med kurs hjemover!

LINK TIL GALLERI I.

LINK TIL GALLERI II.

Takk Sørlandet og Arendals Seilforening for en flott helg. Og tusen takk til alle foreldre og instruktører for all hjelp med gjennomføringen.

Neste Rookie Windsurfing er i Stavanger, i samarbeid med Sola Brettseilerforening 23. – 24. august. Det er allerede 19 påmeldte, så meld deg på i dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *