Kite trip: Fuerteventura

Vi vet at Fuerte leverer varene om sommeren, men hva med vinterhalvåret ? Mens mange av landets kitere tok turen til Finse og Snowjam, satt team rider Cato seg på flyet for å teste ut Fuerteventura !

Det finnes mange spotter på øyen, men om vinteren er det kun ett sted som gjelder for kite og windsurfing, du må til Corralejo. Dette er en liten by som ligger helt nord på øyen. Byen har havet på ene siden og noen enorme sanddyner på andre. Du merker raskt at byen er preget av surfere, for her florerer av surfe sjapper overalt.


flybilde av corralejo og flagbeach

Øyen er også veldig bra for bølgesurfing, noe som kommer godt med når det ikke blåser. Du finner gode spots på vest siden av øyen, ca 15 min med bil ifra Corralejo.

Spots

Kite spoten som gjelder her er “Flagbeach”. Den ligger rett utenfor byen, ved sand dynene. Selve spoten ligger lett tilgjengelig med bil/buss eller taxi. Det ligger også ett surfesenter på stranden. Her kan man leie utstyr både til kite og windsurfing, eller ta ett kurs. De har også rescue service her, noe som kan være greit hvis uhellet er ute.


surfesenter

Det ligger ett stort rev rett nord for flagbeach, og her blir det utrolig bra bølger med rett vindretning. Hadde en dag med utrolige forhold der ute, lange fine bølger ! Men pass opp, revet ligger veldig grunt enkelte steder.

På selve flagbeach kommer det opp ett lite rev ved fjære, så det kan være greit å ha med sko. Beste stedet å gå ut er helt nord på flagbeach.


her ser du revet som kommer opp

Det kan fort bli mange kitere her, men aldri så mange at det var noe problem. Jeg talte 25 stykker på det meste. Selve stranden er ganske stor med god plass til øvelse på land.

Det finnes også andre spots som fungerer fint om vinteren. Litt lengre sør (5 min bil) finner du to andre, litt mindre strender som også er bra. Her kan det også dukke opp en del bølgesurfere, når bølgene er bra.


glass beach

For de som virkelig brenner etter å kite STORE bølger er det en spot som kalles “Shooting Gallery”. Denne ligger litt vest for Corralejo, du finner avkjørselen helt nord/vest for Corralejo. En skikkelig off road vei, så fint med en bil som har litt bakke klaring…..det hadde ikke vi !!
Denne spoten er ikke noe nybegynner saker ! Her er det bare rev og ganske vanskelig å komme seg ut. Styrter du kiten uti her går det ikke lang tid før den får en dramatisk re-design.

Blåser det her om vinteren da ?


når det blåser skikkelig blir det litt som å kjøre på vidden hjemme

Om vinteren er det ikke like vind sikkert som om sommeren, men jeg hadde vind stort sett alle dagene jeg var der. To av dagene blåste det ca 15 ms, så vind er det her om vinteren også. Må si jeg ble veldig positivt overrasket hva vind angår. Vinden var veldig stabil, men kunne variere mye i styrke i løpet av en hel dag.
Vindretningen varierte mye fra dag til dag, men holdt seg stort sett fra nord til vest. Jeg brukte alt fra 16 m2 til 9 m2 på turen.

De lokale var stort sett fornøyd så lenge det ikke blåste fra sør, da ble det regn sa de !


shorebreak flagbeach

Uteliv

Byen er preget av ett mye roligere tempo enn hva som er vanlig på kanari øyene. Det er lite Ibiza ungdom å spore i gatene for å si det sånn.


…..vel noen finner du da….(sorry Ingrid :-)

Det finnes mange restauranter og en del barer rundt om, men det er kun ett sted som gjelder for surfe folket ! På kveldstid (etter kl 23) samles byens mange surfere på utestedet “Waikiki”, som ligger helt ved strandkanten midt i byen. Bra sted !

Reise

Du finner mange billige charter turer til øyen, men pass på at du får bosted i Corralejo. Det er kun avganger ifra Oslo, og Apollo er de som har flest turer. Flyturen tar ca 5 timer direkte fra Oslo. Det er en fordel å leie bil, så du kommer deg lett rundt til kite og bølge spots. Leie bil koster ca 1000 kr pr. uke.


parkering ved flagbeach

Til slutt må jeg si at jeg ble veldig positivt overrasket over Fuerteventura. Øyen levere varene også om vinteren ! Veldig greit å ta en svipp tur hit når abstinensene for oss vann kitere blir for stort ! Jeg tar garantert turen hit igjen, kan anbefales på det sterkeste !

Du finner mye god info om stedet på flagbeach sine nettsider:
HER

One thought on “Kite trip: Fuerteventura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *