En hilsen fra DaKine Watergirl Weekend!

Jentene kom langveis fra for å være med på Dakine Watergirl Weekend 7.-9. september 2007. Jæren og Borestrand viste seg fra sitt mest ekstreme og ga jentene vind og bølger hele helgen.

Ideen bak Dakine Watergirl Weekend er å samle jenter som holder på surfing, kitesurfing og windsurfing til samme arrangement. Slik at jentene kan møte andre jenter med samme interesser. Og samtidig som de får trent å sin egen sport, kan de ta en nærmere kikk på de vann og vindsportene sportene de ikke kjenner like godt.

Jentene sørget for at Borestrand ble stylet i “retro surf style ånd”…

Alle de 21 plassene var fylt av jenter som digger vann og vind. Og når også været bestemte seg for å bli med på leken var det nok med utfordringer for jentene som windsurfet og kitet.

Jentene har fått på seg sin najonaldrakt og er klare for action!

Surfejentene kunne nok at ønsket seg mindre vind og cleanere svell, men de klaget ikke og brukte tiden til å bli introdusert kitesurfing. Kenneth fra Stavanger Kiteklubb stilte opp som instruktør og loset jentene igjennom det grunnleggende.

Ikke så cleant og ikke så vindstille, MEN vi stikker ut en tur allikevel.

Windsurfing jentene tok til veien og parkerte på Refnes. Her var det litt i røffeste laget for alle, så gruppen delte seg i to og noen dro til Solastranda. SrfSnoSk8 Teamgutta Arne Kristian og Morten ble med jentene på Refnes og lekte i bølgene. Det var ikke smått med gledeshyl å høre når beachbraket ble tilbakelangt og ekte Jærenbølger inviterte girlsa til lek.

Kaldt, veldig vått og såååå utrolig moro!

Utpå ettermiddagen kom det et lite busslass med surfejenter for å hilse på. De var ute og jaktet på iskrem og landeveier som egent seg for å teste ut longboard skating.

Hei jenter… Er dere på tur?

Etter hvert fant alle veien tilbake til Borestrand. Merkelig nok var jentene på vei inn i våtdraktene igjen, for å finne mer bølger og mer vind til kiten. I deilig solskinn ble det lekt ute i bølgene til solen gikk ned.

Fly fly min drage! Høyt henger de og mye moro gir de.

Kvelden kom og i kjent tradisjon ble det vartet opp og skapt stemning med rosa sjampanje. Men med så mye ekstremvær og ekstremsport var det ikke mye lyd å høre fra jentegjengen etter klokken ti på kvelden. Så kvelden kan best beskrives som: Opp som løver og ned som skinnfeller.

Søndag startet med deilig sol og mindre vind. Denne dagen var alle tidlig på plass for å få bi med på litt surfeinstruksjon sammen med Inger Elin. Og med tykke drakter, hansker og hetter er det ikke noe problem å ligge som seler i vannet og kjenne kreftene fra bølgene. Gøy var det også at flere jenter var på full fart til å mestre mindre brett. Inger Elin og Åse tok også ut småbrettene sine og viste jentene hvor moro det blir når du legger ned nok tid i surfingen. Et par jenter snek seg tilbake til Solastranden for å utnytte forholdene maksimalt.

Inger og Åse sin tur til å surfe bølger.

Tiden gikk så altfor fort og etter en høytidlig premieutdeling måtte nye venninner si adjø.

Og helt tilslutt en høylytt klage…

Jentene fra Østlandet som skulle spare mye tid på å kjøre over fjellet bærer ennå nag til de lokale som ikke informerte de om at de hvert eneste år er sauesanking i Sirdal andre helgen i september. Det ble tilbud om karsk og billetter til Sissel Kyrkjebø mens de satt der og fikk polert bilene i nærmere to timer.

Takk alle for en kjempeinnsats denne helgen. Vi sees til våren!

NB! Flere flott bilder i bildegallereiet!

Surfhilsen

Inger Elin og Lill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *