Herdla Kite Camp 07

Tidenes første Kite Camp ble avholdt helgen 5-6 mai !! Det ble en knall suksess, med varm sol og god vind ! Se film og bilder her !

35 kiterer ifra både Bergen Kitesurfingklubb og Voss Kite Klubb møtte opp på Herdla denne helgen. De første dukket opp allerede på fredagen, og fikk kjempe forhold hele kvelden. Super stabil vind ifra nord med en styrke på ca. 11-13 ms.

På lørdage ble det også skikkelig bra ! Helt skyfri himmel og stabil nordavind ! Det var stor stemning på stranden hvor PA annlegget spyttet ut kuule surfe toner til de som var utpå. Det ble seilt med kiter ifra 12 – 16 m2. Det sosiale står i fokus på Herdla Kite Camp og midt på dagen var det duket for grilling for alle påmeldte.

!!

Det ble ekstra fart i flokken når TVNorge var på besøk og skulle filme til Magasinet og BTV :)


BTV ute i båt for å filme

Det ble seilt hele dagen før vinden begynte å dabbe av litt ut mot kvelden. Etterhvert som vinden forsvant litt og litt, gikk flere og flere over til å nyte kald pils i solsteiken på stranden.

Kl 20 på kvelden begynte folk å trekke bort mot Herdlavågen Gjestehus, hvor det ble servert to retters middag og big party utover kvelden! Stemningen var på topp etter en knall dag på vannet ! Det ble framvisning av bilder og film ifra dagens action på vannet ! Stor takk til alle som bidro med å ta mange feite bilder og filmet !

Festen fortsatt utover de seine timer, og toppet seg når folk bestemte seg for å prøve seg på litt karaoke :) Det var som forventet skikkelig høy standard på stemmer og sang ;) Noe filmen til Halvard ifra campen viser godt :) (se lengre nede)

Søndagen snudde vinden helt og banket inn ifra sør med en styrke på opp mot 15 ms. Den fine solen var byttet ut med vann som kom sidelengs, og ganske gusty vind. Men det var en god gjeng som hoppet utpå også idag, for å se hvem som ville ta Big Jump tittelen. Det ble mye big boost og mange smil og se på land etterpå !

Det ble avholdt en “laid back” konkurranse gjennom hele helgen, hvor deltakere på kite campen kunne stemme på den de mente burde vinne. Her er resultatene:

Best Trick/Rider: Cato Olsen
Best Big Jump: Thomas Olsen
Best Wipeout: Johannes Eknes

Johannes vant wipeout prisen etter en livsfarlig kite loop på land i 15 ms side onshore vind !! Heldigvis gikk alt bra og han kunne fornøyd hente tittelen sin som “Best Wipeout” i den første Kite Campen på Herdla !

Takk til Base i Bergen for feite Dakine og North premier !!

Det er lagd flere bra filmer ifra helgen:

Halvard Kallestad har mekket film, den kan sees: HER

TvNorge og BTV sin film kan sees: HER

Solfrid Himle sin film kan sees: HER

Her er noen flere bilder ifra super helgen !


Cato i en hoochie glide


Thomas i en god gammel boardoff


Cato backroll


Halvard i en transition


Det er som kjent ganske trangt på Herdla :)


Cato i en railey to blind surface handlepass


Halvard i en avansert boardoff ;)


Cato downloop


Railey tweaky

Tidenes først Herdla Kite Camp ble en stor suksess ! Og det blir garantert arrangerte “second edition” til neste år !! Til slutt vil jeg takke alle deltakere på campen for en fin fin helg på Herdla ! Håper vi sees også til neste år !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *