Teamseiler Espen bruker påsken til å starte i sin første regatta i OL klassen!

Windsurfer Espen Bergø, fra Stavanger, har vært med .SrfSnoSk8. siden 2003, da var han bare 13 år. 2006 ble han beste junior på den nasjonale rankingen i Formula Windsurfing. Denne påsken har han sneket seg ned til Mallorca for å trene sammen med ToppSeil gjengen og starte i sin aller første regatta i OL klassen for brett RS:X.

Det var en litt usikker Espen som sa hei på MSN denne morgenen. Da var det ennå noen timer til første start. Og han har ikke mange timene seiling på dette utstyret bak seg. Maksimaltiden er kun 10 minutter. Så mål nummer en er å få en godkjent regatta.

Team.SrfSnoSk8. på VM i Belgia 2004; Espen 14 år, Coach Lill, bruttern Morten 17 år og Eivind Sinding-Larsen 16 år. Dette var første gang på maaaange mange år det var Norske juniorer i windsurfing med i internasjonal regatta på brett.

Nå 17 år gamle Espen har i løpet av de siste årene fått oppleve mer på brett enn de fleste på hans alder. Etter Thailand desember 2003, hvor han var med som sin brors maskott, ble det VM Formula Experience allerde sommeren 2004, så ble det Norges Cup og nasjonale regattaer. Året etter tok han og bruttern turen over til USA og ble med på både US National og VM i Formula Experience hvor unge seilere fra 11 nasjoner deltok. Selveste brettlengenden Phil McGain sa den gangen at Espen hadde det som skulle til for å gjøre det bra på brettet.

Sommeren 2006 ble det nok et VM i Belgia, og han startet å varme skikkelig opp i den nasjonale Formula Windsurfing cupen og er ranket som nr. 14.

Bruttern er ikke lenger 1,5 hode høyere og beach braket er ikke lenger så stort…

Brødrene Bergø og Coach Lill passet på de norske fargene i VM Formula Experience 2005, Hood River, USA.

Småbrettene har også blitt favoritter og strendene på Jæren får besøk av Espen som vil leke i bølgene.

Nå er Formula Experience brettet og seil med 2 cambers byttet ut til helt nytt formula utstyr for sesongen. I tillegg så har har nedarvet RS:X utstyr fra broren Morten som har valgt studier i Trondheim. Kanskje blir RS:X valget?

Lykke til Espen!! Du er full av guts starter i en av verdens største regattaer for OL klassen. På startlinjen treffer du verdens beste og mest rutinerte OL seilere! Nyt øyeblikket og vi vet du høster masse erfaring og gleder oss til å se deg vokse ennå mer som seiler.

Princes Sophia Trophy arrangeres på Palma, Mallorca. På Seilforbundet webside leser vi at hele Landslaget og ToppSeil er på plass for å seile det som har blitt en av de største regattaene for OL klassene. Regattaen starter søndag 1. april og det seiles kvalifiseringer frem til og med torsdag 5. april. [Link til forbundets websider]

Til daglig holder Espen til i Stavanger og Hafrsfjord. Ikke så langt fra Teamseiler Sondre Krey som i en årrekke har toppet de nasjonale listene.

Husk hva Phil sa!!

Det skal noen bøyer til for å arrangere en av verdens største regattaer for alle OL klassene!

[Link til teamprofil Espen]

Hilsen
.SrfSnoSk8.

One thought on “Teamseiler Espen bruker påsken til å starte i sin første regatta i OL klassen!

  1. Go Brodern! Du får trø til det du orker! Hyl og skrik å kjeft tilbake på startlinja og kom deg avgårde! Det blir nok så bra så…. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *