Voss Fjellheisar har åpnet!

Igår åpnet Voss Ski og Fjellheisar anlegget. I første omgang er det bare Hangursheisen, Hangurstrekket og Tråstølen som er igang, men det jobbes på spreng med å klargjøre løypene og traseen på Slettafjell også. Når dette er klart begynner de på Horgaletten….

Det rapporteres om lite snø i bunn av alle heisene, men fine forhold i de øverste partiene. Vi får håpe på at mildværet som er meldt styrer klar av Norskekysten. Kommer nedbøren som vi har over oss som snø kan vi leve herrens glade dager på Vestlandet…..
En liten oversikt over nedbøren i Bergen satt i perspektiv:

………………..mm nedbør……..omregnet til snø
Oktober…………286,3…………….5,7 meter
November………475,3…………….9,5 meter
Desember………498,4…………….10 meter
Total…………….1260……………..25,2 meter

Dette har ført til relativt store snømengder i høyfjellet. Folgefonn Sommerskianlegg får gode mengder om dagen, noe som lover godt for sommer sesongen. Innenfor rekkevidde for drøye dagsturer fra Bergen finner vi Myrkdalen, Filefjell, Hallingskarvet og Hemsedal som alle har full vinter. På toppen av heisene i Myrkdalen ligger det nesten 2 meter snø, og idag snør det katter og kaniner. Slutt å grine om været og kom deg på fjellet !!


[Link til Voss Fjellheisar]
[Link til Voss Fjellandsby]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *