North lanserer nye vinterkiter

North kommer i år med 2 foil kiter for snø. Fabio 07 er beregnet for de mer erfarne kitere, mens Solid 07 er for nybegynnere.

Pressemelding ifra North:

– NORTH SOLID 07 –

Freeride Soft Kite
Størrelser: 6 m2 og 9 m2

– nybegynnere til erfarne
– åpen foil
– veldig solid kite
– super stabil
– Lett launch og re-launch
– rask og kontant styring
– Stor de-power
– Vario Trim
– 07 Scepter bar
– “fully spliced dyneema” liner
– ny og smart bag (backcountry/mountian backpack)
– designet for buggying, land-boarding og snowkiteing

Super sterk og sikker… det er akkurat hvordan en nybegynner/intermediate kite bør være. Vi valgte ikke navnet SOLID uten en grunn ! Denne kiten er utviklet for kitere som ønsker lette og tilgivelige fly egenskaper. Solid`s store vindspekter, stabilitet, gode sikkerhet og lette re-launch gir deg mulighet til å bestemme hvor langt du vil presse grensene. Ved hjelp av North Vario Trim, kan kiten veldig enkelt innstilles slik at den på best mulig måte passer dine ønsker og kjørestil.

– NORTH FABIO 07 –

Freeride / Konkurranse Soft Kite
Størrelser: 7 m2, 9.5 m2, 12 m2

– Intermediate til ekspert
– Åpen foil
– Prestasjons orientert profil for max pop, løft og hangtime
– Solid stabilitet
– Rask og kontant styring/handling
– Enorm og direkte de-power
– Lett launch og relaunch
– Vario Trim
– Beste kvalitets materiale og -fully spliced dyneema- liner
– 07 Scepter bar
– Ny “backcountry mountian backpack” designet for å presse grensene.

Farger Fabio 07:

Fabio 07 er andre generasjon high performance snowkite ifra North. Og for å gjøre en ting helt klart ifra begynnelsen….vi har utviklet en helt ny kite !

Aldri før har vi lagd så mange prototyper for Fabio. Resultatet er virkelig imponerende ! Fabio 07 er mye lettere å fly enn sin forgjenger. Kitens reaksjon til baren har blitt drastiskt forandret, og styringen er mye lettere og mer behagelig. Selv med full de-power har kiten kontant og god styring. Pop og løft har blitt dramatisk forbedret med den nye profilen, uten at det har gått ut over stabilitet til kiten. Dette har også ført til at de-power egenskapene er blitt enorme. Om du kjører un-hooked eller hooked svinger kiten raskt med stor presisjon og balanse, konstant pull. Selv bratte fjellsider kan nå kites opp med letthet.
Eksperter vil også sette stor pris på Vario Trim systemet, som gjør det utrolig lett å stille inn kite til akkurat de styre egenskapene du ønsker. Dette gjøres ved å forandre/flytte festepunktet til bridle og linene på kiten.

“Unleash the unique freestyle potential of the Fabio”

Fabio 07 vs. Solid 07

.

“With the Solid`s 16 cells, it is clearly aimed at the beginner/intermediate leve compared to the 20 cells of the intrermediate/expert Fabio. In terms of profiles and outline, the focus was also placed more on stability than on pure performance. With regards to handlig, we designed both kites for an agile and progressive response. Bare feedback is linear when de-powering. Both kites can be individually adjusted with knots at the bar as well as through the de-power system on the kite. This leaves the rider the option of slightly reducing the basic pressure for a more agile handling. For the first time we used coated Dyneema lines for both kites. These spliced, black colored lines have a lower tendency to form loops and clearly reduce aerodynamic drag. The 07 Fabio is again produced in an elaborate V-rib that helps save several meters of line “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *