KITE TEST: North Rebel 2007

Vår team kiter Cato Olsen har fått testet den nye North Rebel i noen uker nå, og har skrevet litt om hva han mener om kiten.

&w

Først litt om hva North selv tenker om den nye Rebel kiten:

“Vår vurdering av BOW kites var at de hadde store mangler på viktige områder. De hadde ikke sikkerhet, enkelthet og ”handling” som vi følte en kite burde ha. Og en stor del av kitesurfere rundt om i verden var enige med oss i dette. Men allikevel var det en stor del av kitesurferne som ikke var enig. De la ikke så stor vekt på ”handling” og performance, men var veldig fokusert på den enorme de-power egenskapen som BOW kitene har. Vårt naturlige reaksjon på dette var å spørre oss selv: ”hvordan kan vi få total de-power uten å måtte ofre 5`th element sikkerhet. Ingen bridles og Vegas-stil performance” Resultat er REBEL 07 ! ”

Størrelser (m2) :

3, 5, 7, 9, 10, 12, 14, 16

Fakta:

– 5`th element bar – INGEN bridles
– Sikkerhets leash
– Enorm depower
– Direkte stryring, som en C-kite
– Lett bartrykk, som en C-kite
– Høy stabilitet i luften
– Lett vannstart
– Lett å hoppe med
– Veldig sterk konstruksjon

Farger:

Vanntesten:

.

Jeg har fått gleden av å prøve både en 10 m2 og en 14 m2 Rebel kiter de siste ukene. Jeg var litt skeptisk til å begynne med etter hva jeg har prøvd av bow/flat kites tidligere. Jeg har aldri likt bow/flat kites spesielt godt, og mente de styrte for seint og var alt for tunge på baren. De har manglet kontant styring, og pop/power til unhooked/wakestyle. De har ikke hatt skikkelig leash, og noe j…. med liner alle veier.

Det første jeg la merke til er at Rebel kan seiles med en helt vanlig 5`te line bar. Mange av de nye bow/flat kitene har etter min mening for dårlig sikkerhet. De mangler en enkel og skikkelig leash, og skal i stedet miste alle krefter når du slipper baren og ”fly” ned og lande på forkant. Dette er etter min mening ikke holdbart for en kite i 2006! Hvis du er uheldig og det skulle skje noe uforutsett (f.eks ryke en line), mangler du en sikker leash ! På noen bow kiter kan du montere på en leash, men dette er uten spinning leash. Disse kan vikle seg inn i chicken loopen, noe som ikke er særlig sikkert ! Og hvis du løser ut kan du som oftest bare glemme å få kiten opp igjen.
Med North sitt 5`th element system har du en leash med mulighet for spinning og handlepass uten at leashen er i veien på noen måte. Og hvis du løser ut faller kiten rett ned fra himmel, og er superlett å vannstarte igjen. Rebel har også overhodet ingen bridles og ingen pully ! Alt dette er en stor fordel etter min mening. Det skal være enkelt og sikkert !!

Kontrollbaren til North kan også justeres etter hva kite du skal bruke, så du trenger kun en kontrollbar til alle North kitene dine.

Kiten har to innstillinger, styre linene kan festes to steder på kiten. Det bakerste feste punktet gir rask og kontant styring, og litt mindre de-power. Dette er min favoritt innstilling på Rebel kiten. De-power har denne kiten plenty av uansett. Dette er innstillingen for kiteloops triks, trans, unhooked, bølger osv.

Den andre innstillingen gir max de-power og noe seinere styring. Denne passer best hvis det blåser veldig mye og hvis det er mye kaste vind. Den er også veldig fin for nybegynnere som gjerne ikke ønsker en så rask kite i starten.

Det blåste ganske mye under første test, og det første jeg legger merke til er de-power egenskapene. Når jeg dro baren til meg ble jeg dradd bortover stranden, baren fra meg og kiten mister absolutt alle krefter. Forstår godt hvorfor nybegynnere foretrekker bow kites. Man har mye mer kontroll over de store kreftene med en slik kite.

Det andre jeg legger merke til, og kanskje det viktigste med denne kite, er styreegenskaper og bartrykk til Rebel kiten. Kiten styrer raskt og er veldig kontant i styringen ! Den reagerer raskt på bevegelsene til mine, og man slipper å ”vente” på at kiten skal begynne å styre. Den har også ett utrolig lett bar trykk, samtidig som man til enhver tid kjenner hvor kiten befinner seg ! På disse tingene vil jeg påstå at den er ganske lik en topp C-kite, kontant, rask styring og man ”føler” kiten til enhver tid.Jeg prøvde North Vegas like etter min første tur med North Rebel, og kjente straks at Rebel hadde den samme kontante og raske styringen !

Rebel kiten var helt fantastisk til bølge seiling. Kunne droppe helt power akkurat når jeg ville og få power akkurat når jeg ville. Veldig lett å plassere seg fint i bølgen og surfe. De av dere som har seilt bølger vet hvor viktig det er med en kite som styrer raskt og kontant ! Dette gjør Rebel til den optimale bølge maskinene ! Utrolig gøy, må prøves !

Når det gjelder løft og hangtime er det ikke så mye annet å si enn at du flyr høyere og lengre enn noen gang før. Kiten er veldig lett å hoppe med og du har plenty med tid til å gjøre mye old school triks, som f.eks boardoff. For nybegynnere er det veldig lett å lære seg å hoppe med denne kiten. Du har god kontroll på kreftene i hoppet og kan lett justere inn mer krefter eller slippe ut alt etter hvor trygg du føler deg.

Så var det tid for unhooked test! Jeg var ganske spent på hvordan kiten ville fungere til dette. Og det gjorde Rebel kiten bra ! Det som overrasket meg mest var hvor stabil kiten var når jeg hooket ut. Det var absolutt ingen tegn til rygging eller stalling. Det var akkurat som om kiten ikke merket at jeg hooket ut. Selv med full power på alle innstillinger var det ingen tendens til noe ustabilitet eller rygging !
Kiten har også bra med pop og jeg fikk bra power i både raileys, backrolls og kiteloops. Den er også veldig fin for kitere som har lyst å begynne med wakestyle, den er lett å lære med og er veldig tilgivelig på feilene du gjør. En god kite til å lære seg unhooked triks med !

Første kiteloopen jeg skulle ta gikk så raskt at jeg så vidt merket at kiten gikk rundt, og dette i veldig mye vind også ! Dette er jo kjempe bra for nybegynnere som ønsker å lære seg kiteloops, men ikke optimalt hvis en skal gjøre en “skikkelig” kiteloop. Ved andre forsøk var jeg litt mer nøyaktig med når jeg startet kiteloopen og dro litt roligere i baren. Nå fikk jeg poweren som jeg ønsket og ble dradd rett vannrett etter kiten. Det kreves altså litt mer nøyaktighet for å få skikkelig trøkk i kiteloopene med Rebel kiten, men etter litt øvelse sitter det som ett skudd.

Jeg syns Rebel kiten har mer enn nok power/pop til å gjøre unhooked triks med ! Men hvis du er ute etter max pop og power for de ekstreme power moves, er North Vegas kiten den rette for deg ! Den har mer pop og power og vil gi deg den eksplosive kraften du vil ha for de syke sakene :)

Etter at jeg har fått seilt en del med denne kiten, prøvd den under de fleste forhold, fått prøvd forskjellige størrelser, vil jeg påstå at dette er den beste bow kiten jeg har prøvd. Det denne kiten har som de andre bow kitene mangler ligger i styringen og “feedback” ifra baren. Jeg har ikke prøvd noen annen flat/bow kite som har en så kontant styring og så behagelig bartrykk. Den minner utrolig mye på en topp C-kite (som f. Eks. North Vegas) i styringen. Den reagerer raskt på mine innputs og man slipper å “ vente” på at kiten skal begynne å svinge. Dette er noe jeg spesielt merket at Switchblade 2 gjorde. Jeg har fått sammenlignet en SB 8 m2 med Rebel 10 m2, og selv om Rebel var 2 m2 større så reagerte den raskere og mer kontant. Jeg syns også at det var tyngre å styre SB. Dette er noe jeg tror man vil merke veldig godt i de større størrelsene ! Da vil man virkelig kjenne hvor mye letter Rebel er å seile og hvor mye raskere den reagere.

Er du ute etter en flat kite med ekstrem de-power, og som samtidig beholder det beste ifra C-kitene (5 liners bar, ingen pully, ingen bridels, lett bartrykk, kontant og raskt styring) er Rebel den rette kiten for deg !

Bare til å ta kontakt for flere spørsmål.

Cato Olsen
epost: caolsen@broadpark.no
Team SrfSnoSk8

One thought on “KITE TEST: North Rebel 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *