Teamrider Kite Inge Johanessen hilser fra Australia!

Inge befinner seg i Australia hvor han unnskylder masse kiting med etterutdannelse… Det er vinter i Australia nå, men det finnes masser av vind og forhold for en kiter som er vant til å ha på seg våtdrakt!

Her kommer en liten hilsen fra meg her downunder!


Windang Beach – Wollongong: Min hjemme strand:-)

Sydney kan i juli melde om sør-vest, 10m/s, knallblå himmel og kritthvit sandstrand. Dette kunne vært helt perfekt hvis det ikke var for at sør-vesten kommer rette fra Antraktis, temepraturen er 12 kalde grader og vannet er bikkjekaldt, i hvert fall ifølge alle fortskjemte lokale (og meg..). Skjønner hvorfor mange lokal avslutter kite sessongen med solgangsbrisen som forsvinner i slutten av mars. Selv om det sjelden blåser nå kan det noen få kite dager i Sydney området vinterstid også, men husk varm drakt hvis du skal nedover på denne tiden av året!!

Australia på vinterstid kan likevel by på veldig bra kiting. Var 10 dager i Cairns området i begynnelsen av juli og det var helt i toppklasse. I vinder halvåret (juni til september) byr Cairns på stabil sør-østlig passatvind. Jeg hadde 6-10 m/s konstant de dagen jeg var der noe som vistnok skal være helt normalt. Strandene her er langgrunne 200-400m ut. Great Barrier Reef fungerer som en effektiv bølgebryter lenger ut så vannet er veldig flatt. Vinden er sideshore og det er masse plass på stranden så dette er også et veldig trykt sted for nybegynnere. North-Quensland er forøvrig et skikkelig spennende feriested selv de dagene man ikke får kitet. Dykking i Great Barrier Reef, førsteklasses rafting, kabel bane og regnskog er noe av det som er tilgjenglig kun en time bra Cairns. Anbefales absolutt hvis du er i Australia på vinterstid, og ta med kitebrettet!


Hawks Nest, super flatvandsspot ca 3 timer fra Sydney.

Siden januar har jeg hatt base Wollongong ca 8 mil utenfor Sydney. Ikke noe flatvann her, men til tider bra bølgeforhold. Rekordagen til nå er ca 4-5 meters svell fra sør-øst og nord-østlig 12m/s vind, helt kanon! Dette var rester etter noen sykloner som passerte i slutten av mars, men minner fra slike dager lever likevel lenge:-) Desverre er det (for noen i hvert fall..) for lenge mellom disse syklonene…

Hvis noen der hjemme trenger studie/kite tips for Australia så send dem gjerne til meg. Jeg blir her i Sydney – Wollongong områder frem til slutten av november for turen går til Perth. Tiden frem mot jul blir det å prøve å kombinere kite og skole best mulig før det hele avsluttes 4 ukers ferie i Western Australia!!


En flatvanns lagune i Yorks Knob utenfor Cairs

Største opptur sålangt:
Windang 26 mars 2006 med 4-5 meter svell fra sør-øst og 12m/s fra nord-øst!! (hvorfor hva ingen på land og tok bilder den dagen!!)

Største nedtur:
Windang 2 mars. Skikkelig mageplask og brukket ribbein, mistet siste ukene av solgangsbrisen:-(. Lærdom: En kite hvor linene trekker kraftig fremover er farlig.

Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *