Vi tester Riverboard

Forrige uke inntok extremsports eliten den vakreste delen av landet vårt. Vi kunne ikke sitte hjemme å se på fotball, så vi pakket biler og ga gass. På Bulken (blant annet) finnes en stående bølge som til tider er fullt surfbar, og det var denne som var målet vårt for turen…..

Desverre var det litt liten vannføring, så Bulkenbølgen funket ikke i det hele tatt denne helgen. I steden trakk vi oppover i Strandaelva, litt øst for Voss. Her har elvepadlerne sitt mekka, og vi ville gjerne smake litt på varene elven har å by på. Med fare for å skremme ekskrementer av padlerne rigget vi oss opp for å teste “Riverboard”. Prinsippet er like enkelt som det er genialt. Et langt og lett fleksibelt tau med en 5 meters strikk skjøtet på festes i et mer eller mindre spesial konstruert brett. Man legger seg på brettet som da ganske straks blir tatt av strømmen. Dermed strekkes strikken. Legger man så vekten litt forover mens man inntar stående positur avlastes strikken og man skyter fart oppover i elven.
Brettet tålte desverre ikke allverden og knakk før vi var blitt helt varme i trøya. Det ble derfor heller lite film materiale å redigere på (som man kan se av filmen). Vi lover å teste dette igjen så snart brettet er modifisert litt og kommer tilbake med en mer avansert rapport da.

Alle var forresten skjønt enige om at DETTE VAR GØY!

One thought on “Vi tester Riverboard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *