Test av den nye flymaskinen til North

SrfSnoSk8 Team kiter Cato Olsen har fått den nye Vegas kiten i fingrene, og har dette å si etter de første turene på vannet.

.

Har nå fått prøvd den nye Vegas kiten til North en del. Har fått seilt mest med 12 m2 kiten. Det første jeg merket er hvor raskt kiten svinger. Det er den raskeste 12 m2 kiten jeg noen gang har prøvd.

Kiten har to innstillinger som justeres med feste av front liner. Den ene innstillingen gir max de-power, og den har veldig mye de-power! Ikke fult så mye de-power som en bow kiten har, men ikke langt unna ! Jeg seilte med 12 m2 kiten uten problemer når de andre brukte 9 og 8 m2 kites. Det gikk jo greit å seile med de gamle 12 m2 kitene i så mye vind også, men ikke med så mye kontroll som med denne “rakkaren” her.
Her om dagen var en ute med 14 m2 Vegas mens andre fint seilte med 9 m2. Så nok de-power er det hvert fall i denne kiten.

Nå er ikke jeg så veldig opptatt av å ha så mye de-power, så jeg seiler den mest på den andre innstillingen. Denne innstillingen “girer” opp kiten og den får mer pull. Denne innstillingen passer for wakestyle kjørere. Kiten får mye drag og gir super pop. Du får en vannvittig power i new-school moves, kiten skremmer deg faktisk litt i starten Men det går fort over når du vender deg til den.

Når det gjelder big-air så trodde jeg den omtrent ikke hadde løft og hangtime i det hele tatt, men der tok jeg feil ! Løftet er nok mindre enn Rhino 06, men for en hangtime denne kiten gir ! Du bare henger der og svever. Har flere ganger måtte sett meg nødt for å utsette landingen, for du bare henger der oppe. Du får plenty tid til å gjøre old-school moves også med denne kiten, for de som liker det.

Kiten er super stabil i luften, også når du gir full de-power. Dette skyldes “spilene” som ligger langs leading edge. Uten disse ville ikke kiten kunne hatt så mye de-power som den har.

Den er veldig lett på baren, så du slipper å bli sånn “bow lang” i armene av å seile den ;) En annen ting jeg la merke til med en gang er hvor kontant den er på “kommandoene” du gir den.

Jeg kan forestille meg at denne kiten elsker å seile bølger. Skal bli spennende å få testet den i Brasil om tre uker !

Jeg er veldig spent på hvor mye vind 9 m2 kan tåle. Kommer med rapport når jeg har seilt den til grensen.

Så langt har jeg ingenting å utsette på kiten. Selv om jeg er på North teamet kan jeg med hånden på hjerte si at dette er den absolutt beste kiten jeg har prøvd til dags dato !

2 thoughts on “Test av den nye flymaskinen til North

  1. Halloen! Har fått testet V6 14m2 en del dager nå, og har samme intrykk som deg Cato. Rask, stabil, super depower og meget bra løft og hangtime! Like også kiten best på powersetting, muligens siden jeg også er vant til Rhino kitene. Spent på og høre hvor tidlig V6 9m2 starter, vurderer og bytte ut min Rhino6 10m2. Så du får komme med en rapport når du har fått seilt med den!

  2. Halloen! Har fått testet V6 14m2 en del dager nå, og har samme intrykk som deg Cato. Rask, stabil, super depower og meget bra løft og hangtime! Like også kiten best på powersetting, muligens siden jeg også er vant til Rhino kitene. Spent på og høre hvor tidlig V6 9m2 starter, vurderer og bytte ut min Rhino6 10m2. Så du får komme med en rapport når du har fått seilt med den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *