Windsurfing juniorene i Vest på hugget!

Lørdag 21. mai var det Vestlands Cup i windsurfing hos Sola Brettseilerforening. Vår yngste SrfSnoSk8 teamutøver på windsurfing, Espen Bergø, viste at han hadde vokst i vinter.

Espen Bergø fikk gode enkeltresultater og sparket fra seg mot seniorene… på sitt 2 camber seil og slitne Formula Experince brett med design fra 2002… på “bare” 14 kg… mot de store gutta mye større seil og lette moderne brett… i tillegg til å vinne junorklassen.

Legg merke til fargen på vannet… sånt har vi ikke i Oslo… snufs! Foto: Sbf

Hos Juniorne i vest finner vi forresten også Andreas Torkaas, sønn til teamseiler Knut. Og Paul Magnus er siste tilskudd fra den kanten som lukter på regatta… vi håper å se han i Asker! Dette er bare et par av flere unge windsurfere som seiler både baneseilas og småbrett hos Sola Brettseilerforening.

I fjor sommer deltok Espen i VM Formula Experience i USA og det ser ut som om erfaringene derfra har gjort utslag. Storebror og teamA windsurfer for SrfSnoSk8 Morten Bergø, gjorde det også bra som fersk utøver på RS:X. Han seilte mot formulabrettene med det nye Olympiske brettet som vi puttet i posten til han rundt påsketider. Selv om han synes brettet ennå føles litt tungt… så forteller han at det er på vei til å “løsne”.

Under Asker Grand Prix og Rookie Windsurfing i Asker 17.-18. juni kommer Espen og Morten sammen med flere unge seilere fra Vestlandet. Vi gleder oss!

Frank Lindland hos Sola Brettseilerforening jobber for å få samlet flere unge windsurfingspierer på tur til Asker. Mer info på Sola sine websider. Sola har også fått egen barnegruppe i tillegg til sin junorgruppe. Vi er derfor ganske sikre på at det kommer flere unge windsurfere på både lokale og nasjonale regattaer og arrangementer i tiden fremover.

All honør til Norges største klubb for bare brett!

Link til bilder og resultater Vestlands Cup.
Link teamprofilen til Espen Bergø!

Resultatliste:

FREERACE
1. Ilan Sharoni Sola Orange Seil NOR
2. Mai Sharoni Sola Blått Gul VCS5
3. Morten Sharoni Sola Neil Pryde Zone
4. Kristian Tromsland Gaastra Pilot

FORMULA
1. Oddvar Meling Sola N-60 2+3
2. Kjetil Endresen Sola N-57 5+1
3. Knut Thorkås S ola N-94 3+4
4. Terje Gangdal Stord N-28 4+5
5. Morten Bergø Sola RSX 9+2
6. Magne Frosndal Sola N-4 1+10(DNS)
7.Frank Nilsen Karmøy N-500 6+8
8. Rolf Gangdal Stord N-2 9+6
9. Rune Asheim Stord N-187 9+9(DNF)

Junior Formula
1. Espen Bergø Sola N-256 1(7)+1(7)
2. Paul Magnus Hegeland Sola N-149 2(10)+2(10)
3. Andreas Thorkås Sola N-94 3(12)+3(12)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *