Reisebrev fra Hansi, del 3

Mye har skjedd i Chile siden sist. Denne uken begynnte med noen utrolig bra surf dager i Pichilemu. Vi surfet Punta de Lobos tre morgener på rad med perfekte bølger. Ca hodehøye på størrelsen, men utrolig cleane og lange bølger.Superfett!!

Denne helgen gikk den årlige “Topocalma infernal” av stabelen. Konkurransen pleier som regel å være på Topocalma -av navnet, men værutsiktene så dårlige ut for denne helgen der. Konkurransen ble derfor flyttet til et sted som heter coranipe, fire timers kjøring sørover. Flere av de beste seilerne var med, og jeg kan nevne navn som Kauli Seadi, Victor fernandes, Vidar og Ørjan Jensen, Timo med flere….

Forholdene så ut til å bli best på søndagen, så på Lørdagen hadde vi fotoshoot hele dagen. John Carter og en annen fotograf fra Chile knipset mye, og bildene ble helt utrolige…

Vi seilte alle med ca 4.7, og bølgene var opp til 2,5 meter. Utrolig kult å seile med alle der

nede, og stemningen var stor på vannet….

Søndagen startet med en morgensurf for de som orket det, og utover dagen ble forholdene gode nok til å avholde konkurransen….

Dette var en såkalt invitasjonal konkurranse med få deltakere. ca halvparten av seilerne var profesjonelle, mens resten var de beste chillienerne. Med frafall av et par av de lokale fikk jeg bli med på konkurransen. Konkuransen var sponset av red bull og audi, og det var pengepremier til de åtte beste.

I de innledene heatene gikk både Ørjan og Vidar og meg selv videre i litt skiftende forhold.

Ørjan og Vidar gikk videre til finalen i semien, sammen med Victor Fernandes og Kauli Seadi.

Meg og Timo røyk ut i semien mot Vidar og Victor, og To chillienere, Erique og Felipe røyk ut mot Kauli og Ørjan.

Seilingen var utrolig imponerende i de forholdene som var og Kauli overrasket alle med utrolig fete moves!! Også Victor rippet bra med flere bra goitere og fine backloops.

Finalen utviklet seg til å bli utrolig spennende… Ørjan fikk det ikke helt til i de vanskelige forholdene, og endte på 4 plass. Kauli hang lenge med etter et par bølger med fine turns, og arials, men fikk ingen gode bølger eller hopp på slutten, og endte på 3 plass.

Spenningen stod nå mellom Vidar og Victor. Vidar hadde hatt et par fine bølger, og en fin forlengs, mens Victor allerede hadde satt en goiter og en perfekt enhånds backloop da det utrolige skjedde: I forhold med lite vind og 1-1,5 meter bølger fikk plutselig Vidar en bra rampe og klinte til med en dobbel forlengs!!!Spenningen var til å ta å føle på de siste minuttene, men en minutt før heatet var ferdig satte Victor både en enhånds arial og en goiter på samme bølge. Dette gjorde at Victor tok en knepen seier i denne utrolig spennnde finalen!

Dermed ble resultatet for de åtte beste:

1st Victor Fernandes

2nd Vidar Jensen

3rd Kauli Seadi

4th Ørjan Jensen

5th Hans Kristian Waarum, Timo, Felipe og Enrique

Alle var super fornøyde med arrangementet og arrangørene gjorde en super jobb til tross for at vi ikke hadde de beste forholdene. Det var også utrolig bra stemning blandt seilerne, spesielt bland britene Timo og JC som skapte mye latter med en ganske sær, humor..

Nå er turen ferdig for min del, bare Timo blir igjen her for mer bra seiling. Jeg sitter nå på flyplassen og venter på Victor som skal på samme flyet som meg hjem. Kan ikke si jeg gleder meg til den 25 timer lange flyturen…….

Det var det…

Beste hilsener og god jul fra en litt sliten Hans Kristian Waarum

2 thoughts on “Reisebrev fra Hansi, del 3

  1. smooth smooth hansi! bra du tar norsk vindsurfing videre, kult med unge norske seilere som profilerer seg internasjonalt!

  2. det er bra det er bra du sender oss brev og sånt så alt går bra og sånt der nede HANSI heheh jaja du får kosa deg videre hilsen ANDERS PÅ SURFSENTRUM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *