FREEWAVE rocker Varberg..NB! oppdatert med resultatliste!!!

I helgen ble historiens første Freewave arrangement avviklet i Apelviken, Varberg. Det har vært knyttet stor spenning til arrangementet, og både utøvere og tilskuere fikk full pott denne helgen. På søndag blåste det solide 15 m/s og sett på to meters bølger rullet innover i viken. Alt var dermed lagt til rette for action på vannet..

Alt i alt hadde mer en 30 surfere tatt turen sydover på E6 denne helgen. Konkurranse konseptet bygger på at spoten blir valgt utifra værmeldinger 48 timer før konkurransen. Dette for å sikre at det blir vind og bølger. Mange har ment at dette ikke vil la seg gjennomføre, men jaggu motbeviste vi det, og det grundig.

Stemningen var høy allerede på Lørdag og deltagere begynte å samle seg til et “sosialt” lag utover ettermiddagen og kvelden. Forventningene til Søndag var store og det ble mye “skyting” og “skryting” rundt langbordet på harrys lørdag kveld. Noen var mer seriøse en andre, og de fleste kom seg i seng tidlig.
Søndag våknet vi til skikkelig go vær. Skippers ble holdt klokken ni, og Are forklarte det nye dømme systemet som er utarbeidet av Ole Kristian og Pål. Alle var super gira på å seile. Klokken 10 gikk første start. Heatene ble kjørt i grupper på fire og dette fungerte greit. Are og Martin, isolerte seg fra de andre seilerne og fikk på den måten gjort en upartisk dømming uten forstyrrelser.

Nivået var høyt allerede i de innledende heatene, og det var ikke lett for dommerne å skille seilerne på poeng. Det fløy volcans, spocks, spock 540 over en lav sko, og man skjønte at det var mange som var sugne på pallen denne sinnsyke dagen i Apelviken. Dømmingen var lagt opp til at man fikk poeng både for wave og freestyle. Dette åpnet for en interressent vinkling, hvor det ble på en måte NEW vs OLD school. Hansi åpnet sterkt i innledende med feilfri rutine på mange av sine tricks. Rolv satte standarden for dagen, med den høyeste over the top forwarden som jeg noensinne har sett…

Det var ikke lette forhold på Søndag. Det blåste mye, og de fleste var på 4.2. I tillegg var det rett onshore, så mange sleit med å få høyden man trengte. Nivået på bølge ridningen imponerte like vel, og det var tydelig at mange hadde ligget og trent på Pozo. Helge hadde en stri jobb som vimpel og flagg sjef, men gjorde en kjempe jobb! Takk til han. Pål og Ole kristians nye dommerskjema fungerte knirke fritt og jeg kan ikke skjønne hvordan det skal feile. Kjempe bra jobbet!
Stigene gikk sin gang, og det ble dratt på i hvert heat. Fem meter høye back og forlengs looper ble fort standarden. Dette kombinert med freestyle tricks gjorde at det ble en del interessente utfall av heatene. Det lå en sensasjon i luften, da finalen ble kunngjort. Knut Dahl var på hugget, og endte i finale med sin by kollega Frithjof. Knut seilte veldig sterkt med variasjon på Søndag og fikk uttelling for dette. Frittern gikk seirende ut av finalen, med Knut på andre. Gratulerer gutta, bra seilt.

Når første del var ferdig på tids skjema, åpnet dette for enda mer fet surfing. Jeg bestemte at det ville bli en SUPER SESSION hvor “best trick” ville bli tellende. Seilerne fikk gjøre det de kunne best i 20 minutter. Den som dro på mest ville cashe inn kroner. Etter halve tiden droppet vinden, men det holdt til at Tønsberg local, Sigurd Espeland fikk dratt inn en sinnsyk høy og clean backloop.
Han og Knut Cashet inn 1550 kroner hver, mens Frittern fikk 3100 kroner for en dag med imponerende seiling! Ikke verst! Alle fikk premier for deltakelse. DA KINE luer og Fanatic dvder til alle. Vinden holdt seg utover kvelden, og de fleste var utslitt før de startet en køfull tur hjemover til Norge.

Alt i alt, gikk arrangementet over alle forventninger, og det er ikke tvil om at dette blir det mer av. Tilbakemeldinger fra seilernme har vært utelukkende av positiv karakter, og det er jo fett. Neste gang skal jeg seile selv og overlate dømmingen til noen andre, dette er for moro til å gå glipp av. Stor takk til Pål, Are og Helge for all hjelp. Selvfølgelig også til alle surferne som kom, og ikke minst til de som kom for å se på..

NB! Den ivrigste seileren denne helgen må være Eivind Sinding- Larsen. Han tok toget til Gøteborg lørdag morgen, byttet tog til Varberg. Gikk til stranden, ca en mil. Sov under åpen himmel. Seilte med et panel manglende i seilet, for så å ta toget hjem igjen søndag kveld! Sinnsykt, sånn spirit liker vi!!

Følg med på denne siden, bilder vil bli publisert, og fler filmer…

Mvh

Martin N-555

Link til filmer:

Resultater:

5 thoughts on “FREEWAVE rocker Varberg..NB! oppdatert med resultatliste!!!

 1. Bra jobb Martin Dette konseptet har vi – les; de av oss som har selt i 20+ år nå – alltid snakket om men aldri klart å få til. Gratullerer Martin =:-)

  PS! legg gjerne ut komplett resultatliste – morro å se hvem som var med

 2. Supert En super dag på søndag. Takker og bukker.
  Heldigvis for Eivind så slapp han og ta toget hjem. Han fikk sitte på taket på bilen min tullet inn i div brettbagger.
  Gleder meg til neste Free Wave.

 3. SINNSYKT!!! Dette gikk over all forventning!!! Noe som MÅ gjenntas. Satser på 50 deltagere nestegang ;)

 4. Dommer Martin! Hadde du deltatt i SUPER SESSION kunne du gått for den doble framover du har lovet oss i Dagbladet og tatt seieren og lurven av førtiårs krisen i en smekk;)

 5. IT WORKS For meg ble dette \"beviset\" på det vi har \"messet\" om i flere år nå – et \"flyttbart og fleksibelt\" konsept VIL trekke langt flere seilere enn et \"låst\". Veldig glad for at det ble så vellykket og at de tingene som kan forbedres lar seg fikse rimelig enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *