Folgefonna åpner!

Folgefonn Sommarskisenter åpner offisielt Torsdag 5. Mai. Allerede til helgen vil det være delvis drift av anlegget, og det er derfor mulig å tyvstarte sesongen allerede førstkommende Lørdag. Tidligere enn noensinne….!

Finværet den siste tiden har gitt gode arbeidsforhold i bre-heimen. Selv om det har kommet ekstremt mye snø dette året har arbeidene kommet igang tidligere enn noen gang. Vanligvis klarer man ikke å få brøytet veien ferdig før midten av April, og derretter er det mye jobb med å trekke vaieren til heisen, sette på klokker og kroker. Justeringer og påfølgende driftsklargjøring innbefatter også endel arbeid og gjør at anlegget historisk sett i gjennomsnitt har åpnet siste uken i Mai.
I år ble veien åpnet rekord tidlig og arbeidet med anlegget kom derfor også tidlig igang. Det er såpass mye snø i år at mulighetene for “off-piste” kjøring er gode ennå en tid fremover. I så måte er det på sin plass med litt “inside information”. Selv om anlegget ikke åpner offisielt før om en uke, vil heisen kjøres fra førstkommende Lørdag. Frem til offisiell åpning blir det en testperiode der de siste justeringer skal gjøres. I denne tiden er folk hjertelig velkommen til å “snæike” i heisen. Det er selvsagt ingen garantier mot eventuelle drift problemer, men det er HELT GRATIS!!
Kanskje noe å ta med seg når helgen planlegges??

LINK FOLGEFONNA

3 thoughts on “Folgefonna åpner!

  1. Parken Parken bygges fra slutten av Mai og utover, men det er kun under Campene at den er bra shapet. Det er desverre alt for kostbart å holde en park på sommersnø hele sesongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *