Snow Jam 2005

En gang i året møtes ca 300 kitere og skiseiler på Finse for å måle krefter med vinterstormen i fjellet. Jeg var en av de heldige som fikk plass på årets tur. Arrangementet som er blitt veldig populært i kitemiljøet var full booket i løpet av 30 minutter etter det ble tilgjengelig for påmelding.

Det er alltid med en blandet følelse man reiser opp til Finse for å kite, tog er det ensete fremkomstmiddelet og det er ikke noe piknik å dra med seg over 100 kg utstyr i store bager på buss og tog. I år fikk vi som var der betaling for alt strevet, det var mye vind hele helgen. Vinden var litt av og på fredag, men det ble ganske stabilt på kvelden. De ivrigste fikk noen bra timer på nattkitingen fredag kveld(det monteres noe digre lykter som lyser opp store deler av Finsevannet i tilfelle det kun blåser på natten). Lørdagen startet veldig bra, det var litt gust helt inne ved hotellet, men lenger ut var det relativt stabilt. Lørdag ettermiddag økte vinden og det var små kiter som gjaldt resten av helgen. Det virket som alle fikk kitet og seilt fra seg på dagen, lørdag kveld ble nattkitingen droppet til fordel for mer sosiale aktiviteter. Søndag morgen vare det sikkelig guffent, sikten var dårlig og det blåste fra 6 – 18 m/s perfekt for skiseiling, men litt ujevnt for kiting. Mange tok et tidligere tog for det de trodde det ikke skulle bli noe kiting denne dagen. Etter lunsj løyet det litt og vinden ble stabil. Vi som holdt ut fikk en perfekt dag, det hadde blåst mye snø ned fra fjellet så det var 30 – 40 cm pudder på vestenden av vannet. Tålmodighet og oppteisme ga atter en gang litt ”avkastning”

Det sosiale er heller ikke overlatt tilfeldighetene, noen foredrag, mye god mat, After SnowJam i Rallarmuseet, fest på den lokale puben i kjelleren på hotellet, noen fester på hytter og rom som varer inn i de tidlige timer – sikkert en av grunnene til at noen mente det blåse for mye hele søndag. De med litt erfaring benyttet det friske været til å kvikne til før pakking av masse utstyr igjen sto på programmet. Vi drasser alt ned igjen etter 48 timer og hater litt, men maset er glemt etter en varm dusj og en natt i egen seng, jeg gleder meg allerede til neste år.

Skal du lære deg å kite er dette et sted hvor man har muligheten til å spørre mange erfarende kitere og forhandlerer som gir tips på hvordan man kan komme videre. Kurs er viktig slik at man lærer litt om sikkerhet og hvordan man håndterer kiten før man reiser på et slikt arrangement. Det skal også arrangeres en kitehelg på Trysil 14-17 april i år, hvor det blir mye kiting og veldig sosialt. NM i snowkite blir også arrangert på Trysil denne helgen, så her er muligheter for å se noen av verdens beste snowkiterer in action . Jeg har høye forventninger til mange av gutta på srfsnosk8 teamet og gleder meg virkelig til å se den lokale dra på gutten Tom Rune i farta.

Sees på Finse neste vinter og Trysil i april !!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *