Reisebrev fra Hansi, del 2

Hei igjen folkens!

Her kommer enda en update fra min tur til West Oz.
Siden sist har jeg vært i Lancelin, Margret River og Gnarloo..

Jeg dro først ned til Margret River med Are og Dag fra Stavanger. Her er klimaet mye kjøligere en lenger nord så det var utrolig behagelig å komme dit. Bølgen i Margaret River er ganske uvant å seile i forhold til andre breaks, fordi den er utrolig kraftig og kort. Man må droppe inn veldig dypt og prøve på en stor aerial eller en cutback i peaken. Det nytter ikke å droppe inn på skulderen av bølgen, for da er bølgen allerede ferdig. Det ble noen ganske lange svømmeturer den dagen…

Resten av oppholdet i Margaret River med Are og Dag ble uten seiling, men vi hadde en bra dag med surf i Gracetown som ligger litt nord for Margret River… Både Dag og jeg var i vannet, og bølgene var ca 2 meter. Vi feiret også jul der, før Dag og Are, eller pompel og pilt som Jørgen kaller dem, dro hjem til Norge. De droppet meg av i Lancelin, der jeg traff Claudia Vogt og Arno som jeg fortsatte turen med. Vi dro direkte tilbake til Margaret River dagen etter sammen med Koen(Quatro team) og Vanessa fra Fuerteventura. Vi traff perfekt med værmeldinga, og fikk masse seildager der nede. Vinden var alltid 5.3 og 4.7, og bølgene var for det meste mast. Noen større dager og noen mindre. Meg og Koen surfet også nesten hver morgen, og hadde bra surf hver gang. Uansett svell og vind finner man alltid en bra bølge der nede, sikkert 30 forskjellige spots. F.eks. Yallingup der vi en morgen satt i lineupen, og Taj Burrow dukket opp. Utrolig hva han får til, i en meter beach-break!Det endte med at vi gikk opp av vannet og bare satt og så på i steden for å surfe den morgenen, det var gøyere å se Taj surfe en å surfe selv!!!
Vi var i Margies i to og en halv uke, og storkoste oss! det blåste ikke hver dag, men vi hadde sikkert 12 dager med seiling. De siste dagene der nede var uten vind, og etter å studert vind og bølgevarsel bestemte vi oss for å dra tilbake til Gnarloo. Neste dag var bilene ferdig pakket og vi startet den over 20 timer lange turen oppover igjen. Det ble en varm tur oppover, og vi brukte to dager med en overnatting i Geraldton der vi plukket opp Jim(kiter) fra Usa. Første dagen der oppe, var det bare å sette opp campen og rett på vannet. Utrolig bra følelse å være tilbake der igjen. Bølgen er bare helt ufattelig bra. Det var utrolig varmt der oppe i forhold til da jeg var der forrige gang, og masse fluer om formiddagen før sea-breezen kicker inn. Så lenge det er bølger kan man surfe om morgenen og slippe unna varmen på den værste tiden. Vi hadde maks temp på 51 grader en dag. Føles som å være konstant i en sauna, men så lenge man er i vannet er det ok. Seilte 4.2, 4.7 og 5.3 og bølgene var fra 2-5 meter. Bølgen har tre seksjoner som noen ganger er for raske til å komme forbi, men klarer man seksjonene har man sikkert 15 turns per bølge. Helt utrolig. Jim fra usa rippet også bølgene med kite noe som var imponerende. Vi kom i går til Canavron som er nærmeste by til Gnarloo for å være her to dager for så å dra tilbake til Gnarloo igjen i morra. Gleder meg allerede til å komme tilbake dit, og seile i perfekte forhold igjen!!

Vel det var det for denne gang, hilser til alle kjente og ukjente i det kalde nord!

Have a good one!

-Hansi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *