KANON FORHOLD UNDER QUIKSILVER CUP PÅ JÆREN!

srfsnosk8 teamrider Jan Erik Jensen vant Quicksilver cup på jæren. Jan Erik er trolig den surferen med flest timer i sjøen pr. år, og dette begynner nå å betale seg. 1 plassen denne helge og 2 pl. under Volcom contest tidligere i høst ranker han som norges beste surfer i 2004. Vi Gratulerer..

Quikcup ble avholdt denne helgen. Hele 60 stykker hadde meldt seg på årets kaldeste begivenhet. Lørdag ble det surfet på Reve havn, og reve viste seg fra en rett så bra side med swell fra vest, og oppimot 3 m i settene, og relativt lite vind. I løpet av dagen ble innledende runder open menn, samt junior, groms og damer kjørt igjennom før dagen var omme 16.00. forholdene var de beste noensinne vi har surfet i en konkurranse i Norge. I junior klassen var det Freddie Meadows (Sverige) som stakk av med seieren rett foran Kim Thesen. Groms ble vunnet av Ask Hide. På jenteseiden trakk srfsnosk8 teamrider Inger Elin Knappskog det lengste strået med fine valg av bølger.

I Open ble det vist at norske surfere er meget dyktige. To av heatene viste høy grad av tekniske ferdigheter, med både tubes (ritt inni bølgen), cover up, airs (kontrollerte hopp på bølgens fremside), 360 og nydelige cutbacks (sving på toppen av bølgen) med stor spray.

Søndag ble semifinaler og finale kjørt nord på brusand. Bølgene var nå blitt dobbelt så store som på lørdag, og vinden var til tider opp i storm styrke. Dette gjorde det umulig å avholde contest på Reve, Brusand ble valgt da vinden var fra land, og ikke sterkere enn bris, og bølgene 1-3meter. Under første semifinale viste det seg å være sterk strøm, slik at utøverne måtte ikke bare vise muskler men også taktikk i å få høy score. I finalen ledet lenge Jonas Paulsen, med broren Kristoffer rett i hælene. Men srfsnosk8 teamrider Jan Erik Jensen avgjorde hele finalen med en fantastisk bølge 3 min før slutt i dette 25 min lange heatet. Med flere store cutbacks på bølger som var gode 2-3 meter, og over 200 meter lang dro han i land seieren. Det viser seg at de gamle fortsatt er eldst.

Senior Open
1. Jan Erik Jensen, srfsnosk8/vans/safari/Body Glove
2. Kristoffer Paulsen
3. Jonas Paulsen, /stuart
4. Tore Kramer, vans/safari/Quicksilver
5. Zano Beck, srfsnosk8/vans/S-core/Body Glove

Groms Open
1. Ask Hide 9 år.

Junior Open
1. Freddie 16 år
2. Kim These 16 år
3. Jacob Kronen 15 år
4. Olav Grodem 17 år

Women Open
1. Inger Elin knappskog, srfsnosk8/vans/safari/Body Glove
2. Anne grete
3. Sara, srfsnosk8/safari/Sola


srfsnosk8 teamrider: Jan Erik Jensen. foto: Stein Ivar Gravdal

3 thoughts on “KANON FORHOLD UNDER QUIKSILVER CUP PÅ JÆREN!

  1. \"The incredible Blu\" Blu du ripper, Gratulerer med 1 ste plassen!!!stå på videre, men sneaker du eller dropper inn på meg blir det pryl ;-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *