Hans Petter Jøranli

Alder: 35
Yrke: Grafisk designer
Antall år på ski: 32 (minus 8 år på snowboard)
Sponsorer: Dakine, Smith Optics, .SrfSnoSk8, Lib Tech NAS… tillegg får jeg god støtte hos footworks i chamonix

Hvilke Ski kjører du på og hvorfor?
I pudder bruker jeg LibTech NAS reCurve 191 og ellers kjører jeg på LibTech NAS Pow. Til touring blir det LibTech NAS Freeride. Disse skiene passer meg bra fordi de er forholdsvis stive og tåer høy fart. ReCurve’n har dessuten rocker og flyter vanvittig bra i pudder.

Beste dag på ski?
Det er vanskelig å peke ut én dag som DEN beste, men i mai i Chamonix er det sinnsykt digg å legge førstesporet i colouir des cosmiques og glacier Ronde… med en kald øl i solen etter en sånn dag er alle enige om at dette er vanskelig å overgå.

Hva/Hvem er din inspirasjonskilde for kjøring?
Før ble jeg inspirert av å se på skifilmer. Nå for tiden er det naturopplevelsene og utforskningstrangen som inspirerer meg. Jeg bor i Chamonix, og det er også inspirerende å vite at uansett hvor mye jeg står på ski, kommer jeg alltid til å finne nye utfordringer her.

Hvor kjører du helst og med hvem?
Grunnen til at jeg bor i Chamonix er fordi det er her jeg liker meg best på ski. Mye av kjøringen skjer på isbreer og i bratte eksponerte fjellsider – derfor er det viktig for meg å kjøre med rutinerte folk som vet hva de driver med… Like viktig er det selvfølgelig at selskapet har et godt humør!!

Hva gjør du når du ikke kjører ski?
Om sommeren går mesteparten av tiden med til DH-sykling. I tillegg prøver jeg å få tid til mye sosial samvær med venner hjemme i Norge noen korte uker om sommeren.

Hvor ser du deg selv om 5 år?
Eh… er det feil å si at jeg antakeligvis gjør akkurat det samme som idag?? Jeg tror jeg har landet der jeg vil være – og regner med at jeg er her om 5 år også!