ane enderud

Vi ønsker Ane Enderud velkommen som teamkjører for DAKINE!
Freeride World Champion 2009

Foto: Arthur Ghilini
Foto: Arthur Ghilini

Ane Enderud, 29 år, kommer fra Oslo
Bor: Chamonix
Sponsorer: Pure Rush, Volkl, Oneill, Cebe, Dalbello, Level, Houdini, Magic Portion, Skullcandy, hjelmkamera.no og selvfølgelig Dakine

Antall år på ski: Begynte I toårsalderen så minus et par år pause på et tidspunkt og et par kneskader blir det godt over 20 år på de plankene.
Jobb/skole: Skikjører og ernæringstudent.
Websider: ane.enderud.no, radicalsportsmanagement.com

Hvorfor freeride?
Pudder!
Det er rett og slett bare helt utrolig fett å få tilbringe så mye tid I fantastisk natur I alle kroker av verden og I tillegg få muligheten til å leke hele veien selv om man driver seriøst med sporten.
Og så møter jeg helt utrolig mye bra mennesker!

Hvordan er din perfekte dag på ski?
Pudder, sol og en god gjeng blide folk

Hva er det som gjør Dakine til et så bra merke?
Topp kvalitet så de tåler mine utallige runder mer reising og røff behandling til tider. Det store utvalget av modeler gjør at man har en passende sekk eller bag til evnher anledning, og en style som du liker.

Hva er ditt favoritt Dakine produkt og hvorfor?
HeliPro til de fleste dagene på fjellet hvor jeg ikke skal ha med meg mye men er ute å leker eller kjører konkuranser og vil ha en sekk som sitter supertight.

Du ble Freeride World Champion 2009. Hva står på planen din for 2010 sesongen?
Kjøre touren igjen og prøve å vinne flest mulig av de fire eventene. Filme og ta bilder både her i Chamonix og andre steder med pudder.

Har du et karriereråd til jenter som står på ski eller brett aktivt?
Kjør så mye du kan, lek å ha det gøy! Vil du satse, få tatt noen bilder/filmsnutter både for å lære av og som hjelper for å få sponsorer. Eventer/konkuranser hvor du bade pusher deg selv og møter likesinnende. Vær fysisk forberedt for sesongen så du holder ut lange dager og ikke skader deg.

2009Narvik076

ane podium

Winning Verbier Extreme and the World Tour