Jørn Hauge

img_3360Alder: I slutten av 20-åra;)…
Yrke: ROV Pilot – Offshore. Ansatt hos Sonsub AS
Bosted: Stavanger – ”The Norwegian capital of KiteSurfing?”
Antall år med Kite: Startet med Kitesurfing tidlig i 2006…
Sponsorer: .SrfSnoSk8, North Kiteboarding, ION, Dakine

Hva Kiter du?

North Vegas og Rebel. Startet Kite-eventyret med et par Rhino 2006 mod. Utrolig raske og bra drager dette! Angrer faktisk litt på at jeg solgte bort disse til en svært billig penge… Uansett… Jeg ble selvfølgelig særdeles raskt ”hekta” på denne magiske sporten, så nye Kiter ble kjøpt inn. Denne gang var det et par Rebel 2008 mod som måtte prøves ut. Kanon bra drager dette også, men noe ”snillere” enn Rhino 2006. Videre er et par Vegas 2009 i ordreboka hos .SrfSnoSk8. Gjett om en så gleder seg for å få testet ut disse eller? ?… Av brett bruker jeg et North Jamie Pro 2007 m/ Dakine bindinger. Kjempefornøyd! Må vel skrive at et splitter nytt Contact 2009 brett for waves er i ordreboka det også he,he… Bruker ellers Dakine Pyro og North Air Style trapes. Våtdrakter er jo en liten smak sak, så har litt forskjellig her. Bruker også tørrdrakt som er designet for Kitesurfing og som faktisk er veldig komfortabel om man skal Kite på vinterkalde dager…

Beste opplevelse med Kite?

Tror ikke det er mulig å sette fingeren på en enkel ”beste – opplevelse”… De er blitt så ufattelig mange nå etter hvert?. For å nevne et par, hadde jeg noen sinnsykt bra downwind opplevelser i Cumbuco – Brasil, november 2008. Dette med flere bølgespots på veien ned til en flatvanns lagune. Etter ca. 9km downwind i fine bølger, ventet det totalt flatt vann inne i lagunen hvor vi kitet til sola gikk ned. Så ”buggi-taxi” hjem til hotellet. MAGISK!!! Kitesafari med båt i El-Gouna – Egypt til en øy som heter Tawila Island, vil også sent glemmes. Her Kitet vi med kraftig offshore vind og paddeflatt vann, hvor man kunne sette nye triks og fly høyt over sandbanker… Har også flere gode opplevelser på Kitespotter utenfor Stavanger. Er vinden god, kan man oppnå noen utrolig bra dager her! Anbefales!!!

Hva gir deg inspirasjon til Kiteingen?

Kitesurfing ser nok kanskje enkelt ut for noen, men skal man utvikle seg med å sette flere triks i høyden, kreves det en hel del viljestyrke og pågangsmot. Utrolig kjekt å se folk som er ute i all slags vær for å dra nye triks og samtidig dyrke denne fantastiske sporten! Personlig fremgang, er nok også en viktig og inspirerende del. Jo mer man utvikler seg og jo flere triks man setter, desto mer avhengig blir man he,he… At man får være ute i det fri og at man får seg en god treningsøkt med det samme, er jo ikke feil det heller;)

Hvor Kiter du helst?

Jeg kiter både på vann og snø, men trives egentlig best på vannet. Det er noe med det å kunne dra skikkelig på med høye hopp, uten å risikere å slå helsa løs he,he… Kan jo fort bli litt farlig om man skal sette nye triks på snøen og at det i tillegg er litt hardt i løypa;)… Tross dette, er jeg uansett å finne på Haugastøl, Finse og Haukeliseter store deler av vinterhalvåret. Kiter ellers mye på lokale spots litt utenfor Stavanger så snart gradestokken viser +6 grader. Stavanger er jo et ”mekka” for kitesurfing. Her har vi lange stender som passer for alle vindretninger. En god grunn for å flytte hit, om du allerede ikke bor her da?. Reiser også litt rundt om i den store verden for å teste ut nye spots. Gode erfaringer så langt er: Cumbuco – Brasil , El-Gouna – Egypt, Paros – Hellas.

Hva gjør du når du ikke Kiter?

Bølgesurfing er jo en fin greie de dagene vinden uteblir?. Det samme med dykking. Trives veldig godt i det ”våte element”, så mye av tiden brukes i eller på havet. Kjører også litt snowboard og trener ellers litt for å holde kroppen i stand til å kunne tåle alle ”kite – påkjenningene” som det helt klart blir en del av i løpet av åra som går?. Er også leder for Stavanger Kiteklubb. Her går det med en del frivillig tid og arbeid sammen med resten av styret, hvor vi jobber for å skape og opprettholde et aktivt og godt kitemiljø. Ta gjerne en titt på vår webside: www.stavangerkiteklubb.com Som sikkert alle andre kitere gjør, sjekkes jo vind og værmeldinger kontinuerlig. At det blir en del ”venting” på vinden, er heller ingen hemmelighet?.

Hvor ser du deg selv om 5 år, din målsetning med Kiteingen?

Om 5 år, er jeg nok garantert ute på vannet og rir store bølger med kiten høyt til værs?. Denne aktiviteten vil jeg nok neppe slutte med så lenge kroppen og helsa holder he,he… Dette sier forhåpentligvis litt om hvor sinnsykt rå denne sporten er!? Til de av dere som ikke prøvd dette enda, anbefales det å ta et kurs så fort som mulig og bare komme i gang!:). Målsetningen er uansett å ha det mest mulig gøy, Kite rundt om i verden, videreutvikle meg selv, delta på kitesamlinger og ikke minst inspirere og hjelpe til for at flere skal har lyst til å prøve ut denne fantastiske sporten.

Hva betyr Kiteing for deg?

Får seriøst ”kite – abstinenser” om jeg ikke har vært ute på noen dager… Trenger jeg si mer?

dsc04378

img_1649

img_4959

img_4919

img_1652