Finner

Tidlig på 90-tallet virket det som om finne designerene konkurrerte i å lage mest mulig kreative løsninger. Vi fikk pizzafinner, halaeakala finner, cutouts og masse annet moro. Idag er de litt kjedeligere å se på, men virkelig vitenskapelig effektive.

Dagens utstyr stiller store krav til finner på grunn av at dynamikken mellom seil og finne er dramatisk endret på moderne design.

En god finne er helt avgjørende for å ta høyde, seile fort eller gjøre det enklere å utføre triks og manøvre.

Vi har valgt å satse på design fra Maui Fin Company .

Utvalget vårt er komplett for nybegynnere til de mest kresne regattaseilere.

MFC finnene finner du i nettbutikken vår.

Hovedreglen er enkelt fortalt at hvert brett ideelt bør ha 3 finner:

• One fin to plane (lettvind)
• One fin to cruise
(mellomvind)
• One fin to rip!
(mye vind)

Riktig finne er viktig!

Finnestørrelsen skal følge seilet størrelse, og det er en god ide å ha en finne til hver seilstørrelse du bruker til et brett. En finne er faktisk den komponenten som i forhold til kostnaden gir deg mest igjen! Materialene er de siste årene blitt sterkere og finnene som tilbys i dag holder lengre.

Det spiller faktisk STOR rolle hvilken finne du benytter. Når brettet føles som en rodeohest og løftes ut av vannet vil det hjelpe å skifte til en mindre finne, eller opplever du ofte spinouts? Sannsynligvis har du en finne som ikke passer forholdene, utstyret eller til deg som seiler. Og er det vanskelig å få brettet til å plane kan en forsøke seg med en større finne.

Når en kjøper nytt brett følger det som oftest en finne med, dette er alltid en finne for gjennomsnittsforholdene til brettet. Da er det lurt å investere i en lengre og en kortere finne, avhengig av hvilke seil skal bruke til brettet. Hvordan finne du trenger kommer også i stor grad an på hvor stor du er. En lengre og tyngre seiler trenger en mer kraftfull finne enn en mindre seiler.

Virker det hele litt forvirrende så er det bare å spørre i butikkene eller andre seilere på stranda.

Kanskje du skal ta en titt på finnen din? Vi kan lettest hjelpe deg om du tar med finnen du har, og forteller oss litt om egenskapene du gjerne vil prioritere.