Wakesurf

Bølgesurfing på egenprodusert bølge!

Wakesurfing er fortsatt ganske nytt her i Norge. Dette kom såvidt inn til butikkene våre sommeren 2003 og vi fant fort ut at dette var noe av det morsomste vi hadde gjort på lenge.

Med trening og bra bølge kan du faktisk slippe tak i tauet og surfe på waken bak båten i all evighet. Det er bare sinnsykt moro. Gir deg en skikkelig følelse av å surfe. Selvsagt kan det være en utfordring å finne en båt som lager en passende wake, men uannsett så er dette gøy.

Wakesurfing gjør ventetiden mellom dager med surf kortere, og er midt i blinken for alle Østlandssurfere som går å sparker i grusen og sender lange blikk mot Jæren, eller de som har båt som er stor og lager kjempebølger i 6-7 knop.

  • Et wakesurf brett minner om et surfbrett.
  • På toppen er det et grip-dekk.
  • Og jo større wake båten din lager, jo mindre brett kan du bruke.

I tillegg er du alt fra 0 til 3 meter bak båten, så det er veldig sosialt. Du kan snakke med folket ombord og det er lett å ta bilder. Vi kjører gjerne i ring med en radius på ca. 50 meter i ca 6 knops fart, med så mange mennesker i båten som mulig. Så “trimmer” vi vekten i båten til å gi oss optimal hekkbølge. Å henge seg på Kielfergen går dårlig, for den kjører alt for fort… Men en og annen cabincruser eller annen vannbrøytebåt går det fint ann å henge seg på ut fjorden. Da får du en fin V formet bølge eller dobler din egen.

Wakesurfere tar vi inn i begrenset antall.
Så skal du ha en – bestill tidlig