Brett

Å surfe i norge er noe annet enn steder med høy temperatur eller der glassaktige bølger med futt er hverdags. Så vi legger sjela vår i å finne fram til designere som passer våre forhold og gir norske surfere best mulig utgangspunkt. Generellt anbefaler vi litt større brett enn designerens egen anbefaling (fordi du har på deg noen kilo våtdrakt) og gjerne modeller som er raskere og håndterer litt mer ruglete bølger.

De senere årene har mange låst seg fast i literstørrelese på brettene sine. Husk da at et PU (klassisk polyester) flyter dårligere enn epoxybrett som flyter dårligerene enn hexzylonbrett i samme literstørrelse. (Vi gleder oss til den dagen brett klassifiseres etter flyteevne i newton).

 frit_lista_okt16_srfsnosk8-10-kopi

Til all forvirring finnes det brett i både i epoxy og polyester som er i begge ender av prisskalaen. Generellt har et PU brett kortere levetid enn et Epoxybrett. Ytelsesmessig finnes det gode og ikke så bra produksjoner i begge materialer (vi unngår de billigste variantene i plast som vi anser som ubrukelige til formålet). Imidlertid finnes det også bra greier i “soft” utgave for de som surfer veldig lite eller vil ha et snilt lekebrett for hele familien. Brettene i Hexzylon tåler mest juling, men det er begrenset anntall valg da kun Lib-Tech får produsere i dette materialet.

Finner vil du bytte i løpet av brettets levetid, enten for å endre egenskapene til brettet eller fordi du velger å surfe også der det ikke er vann. FCS er det totalt dominerende finnesystemet, men det finnes også Futurefins på markedet.
Innkjøpene våre konsulteres med aktive surfere over hele landet. Vi har spesifikke anbefalinger så slå av en prat med oss før du bestemmer deg. Da kan det hende at du får flere bølger enn ellers.

Lurer du på hvor du kan begynne karrieren anbefaler vi denne linken her:

http://www.playboard.no/content/view/full/467679

Vi deler brettene inn i sex hovedkategorier.