Snowkiting

Kiteskiing eller Snowkite er for alvor i ferd med å erobre den norske fjellheimen og isdekte vann. Det har vært varianter av “drager” å finne på markedet i lange tider. Kiting til sydpolen og andre sprø ting er allerede gjort – så du slipper…

For å fyke over viddene trenger du kite, bar og trapes.

Dagens tubekiter er så trygge at vi har null problem med å anbefale alle å prøve seg på snø! Om du velger snowboard, ski eller skøyter er opp til deg. North kiteboarding sitt 5te line system har stor betydning for sikkerheten. Ingen andre systemer stopper like raskt, og samtidig er 5te linen god hjelp ved oppstart i (for)lite vind.

Vi kan bare garantere deg plutselig moro på de dagene du trodde det var surt og kaldt. Det er vind som teller, ikkeno annet :)

Størrelsemessig er det viktig å ta hensyn til at det skal mye mindre krefter til å aksellere på snø enn å bli løftet ut av vannet. Så du bruker generellt mindre størrelse på kiter til fjells (med mindre du jakter på hopp/flytid, da blir forholdet det samme som på vann). Når isen legger seg på vann, jorder og fjorder i lavlandet er det derimot vanlig med mindre “trøkk” i vinden, så i lavlandet kan du bruke omtrent det samme arealet som du bruker i vannet.