Kjøpsguide snowboard

Som nevnt tidligere har vi et av Norges beste utvalg innen snowboard og kan nesten garantere at du finner brett hos oss som passer deg perfekt. For hvert år som går kommer det stadig flere snowboard modeller noe som resulterer i at det er lettere å finne brett som går inn under den eksakte type kjøring du driver med.

1. Valg av brett.

Hos .SrfSnoSk8. følger vi denne guiden når vi skal finne brett til deg. Selvsagt kommer personlig smak og stil også inn i vurderingen.

Vekt (kg) Freeride lengde (cm) Freestyle lengde (cm)
30 134 129
36 137 132
41 140 135
45 143 138
50 146 141
55 149 144
59 152 147
64 155 150
68 158 153
73 161 156
77 162 157
82 162 158
86 163 159
91 163 160
95 164 161
100 165 161

Liker du den myk eller stiv?

Her er et eksempel på fra en tilbudsavis til en av landets store sportskjeder. Her får du "snowboard" med bindinger til mindre penger enn et weekendkort på fjellet. Vi håper det er nok til å ringe alarmbjeller hos foreldere som ønsker barna en god dag i bakken...

Det er mange som tror at jo stivere brettet er jo mer viderekommende må man være. I mange tilfeller gjelder dette, men siden snowboard stadig har fått nye typer kjøre muligheter i form av rails og jibs kan man få myke plater som fortsatt er topp kvalitet.

Hva forteller vekten din?

Vekten din er avgjørende når du skal finne brett som gir deg best bruksområde. Er du for tung på et for mykt brett vil det gå ut over balansen din ved at brettet ikke størrer opp på de måten det er ment. På andre siden, har du et brett som er beregnet til personer på 90+kg og selv veier 65kg blir det krasj. Da vil brettet ta over kontollen og du strever mer med svingene og styringen.

Hvorfor betale mer?

Vi som driver spesialbutikk og vet hvor mye bedre opplevelsen av verdens morsomste vintersport blir når man kjøper kvalitet gråter oss i søvn når vi leser tilbudsbladene og ikke minst produkttekstne til de store kjedene. Vi mener selvsagt at det skulle være forbudt ved lov å få folk til å kjøpe sånne greier.

Et godt brett holder spensten i flere år og vil virke nytt i opptil flere sesonger. Det er derfor en ide å invistere i et godt brett man kan ha i flere år enn å stadig gå til innkjøp av enkle brett med dårligere kvalitet.

2. Valg av bindinger.

En god binding skal føre kraften din rett til brettet slik at du får maksimal kontroll og brettfølelese. Dette oppnås gjennom en god base, komfortable og presise stropper og en god highback. En bra binding skal være tilnærmet vedlikeholdsfri og være enkel og tilpasse alle støvler. Jo lettere og stivere en binding er, jo dyrere blir den. Ikke alle har behov for den dyreste bindingen og disse bindingene vil passe de færreste av de som kjører snowboard. Gjennom samtale med kunden vil vi hjelpe han/henne og finne den bindingen som passer best til brukeren.

Bindinger kan deles inn i to kategorier. Freestyle og freeride. Begge kategorier skal være komfortable og ha en god base. Freeride bindingen skal være stivere spesielt i highback. Noen kan også ha “kraftigere” stropper slik at bootsene virker enda stivere. En freeride binding skal gi presis kraftoverføring og kontroll når kjøreren holder stor fart og kjører svinger.

Freeride bindingene skal være noe mykere i konstruksjonen. Ofte har de mykere highback for mer kontroll og mulghet for å “style” tricks. Basen skal være stiv og stroppene komfortable,men ikke like “kraftige” som påen freeride binding.

Det finnes mange bindinger som ligger i grenselandet mellom freeride og freestyle. Noen freeridere foretrekker freestyle bindinger og noen freestylere foretrekker freeride bindinger. Det viktigste er at kjøperen og vi sammen finner riktig binding utifra kundens og våre erfaringer og kunnskap.

3. Valg av boots.

Bootsene dine er kanskje ditt viktigste snowboard verktøy. En god støvel skal sitte presist på foten og gi maksimal kraftoverførsel fra deg via binding til brettet. Du skal sitte så godt fast i støvelen som mulig uten at det går utover komfort og følelse i foten. Man ser mange flere som tar seg en pause under perfekte forhold på grunn av vonde boots en du ser snowboardere som ufrivillig går glipp av en fantastisk dag i bakken pga av binding eller brett.

Dagens boots er stappfulle av teknologiske nyvinninger med nye snøresystemer, støtdemping, mulighet for tilpassning, tekniske innerstøvler osv.

Også her deles katgoriene inn i freeride og freestyle. Her skal det være samsvar med resten av utstyret du har i pakken din. Stive freerideboots på et kort parkbrett med myke freestyle bindinger vil i de fleste tilfeller være feil.

Freeride boots er stivere enn freestyle støvler og er ofte foretrukket av kjørere som er glad i fart og gode kjøreegenskaper når utstyret blir utsatt for store påkjenninger. Er man glad i store hopp med harde landinger vil stivere støvler være til god hjelp. I preppet løype i stor hastighet vil gode freeride boots sørge for at farten blir en glede fremfor en skrekkopplevelse.

Freetyle boots er mykere i konstruksjonen og passer best til kjøreren som har en leken kjørestil.

Her vil også smak og behag og hva man er vant til spille en stor rolle. Dine erfaringer sammen med vår produktkunnskap er din sikkreste garanti for fantastiske dager i bakken, i parken, på streetrails, i pudder etc.

.SrfSnoSk8. setter i sammen gode pakker fra nybegynner til ekspert.