Snowkitekurs

topp_snowkite_web

SrfSnoSk8 har holdt snowkitekurs i flere sesonger. Vi har dyktige instruktører og topp utstyr! For 2018 sesongen samarbeider vi med ….

 

Påmelding og betaling:
Påmelding er bindende. Kitekurs kan avlyses ved færre enn 5 deltakere. I forkant av kurset mottar du en mail med praktisk informasjon.
Link til nærmere informasjon om påmelding, betaling og regler for avbestilling.
Ønsker du å snakke med oss om våre Snowkitekurs, kan du ta kontakt med oss på:  aktivitet@srfsnosk8.no eller du kan ringe til oss på telefon: 2283SURF

kursprogramNedenstående kursprogram er tenativt. Det må taes forbehold om endringer i forhold til vær- og vindforhold.

Fredag:
Kl. 20.00 Samling på…….Bli-kjent-runde og teoretisk innføring til sporten kiting. Varighet ca. 1 time.

Lørdag:
Frokost fra kl. 08.00.
Kl. 09.40 møtes vi i resepsjonen og ser på dagens forhold og bestemmer dagens spot. Vi starter dagen med utstyrsgjennomgang, sikkerhet, rigging, launching osv. Deltakere får utdelt kiter tilpasset deres vekt og vær- og vindforhold. Instruktørene vurderer fortløpende elevens utvikling. Når elevene er klare sendes de ut på ski/snowboard med instruktører på slep de første rundene. Dette er svært effektivt og elevene vil få kontinuerlig tilbakemeldinger. Etter dette kan en forsøke seg på egenhånd/under oppsyn.

Dagen slutter når deltakere er klare for å gi seg. Felles middag kl. 19.00 for de som har booket seg inn på …….. På kvelden inviteres det til sosialt samvær. Deltakerne blir kjent med andre kitere, kan utveksle erfaringer og kanskje møte noen av verdens beste snowkitere, som ofte er å finne her oppe.

Søndag:
Frokost fra kl. 08.00.
Kl. 09.45 møtes vi i resepsjonen og avtaler kitested etter dagens forhold. Fordeling av utstyr, repetisjon av sikkerhet og gjennomgang avværforholdene. Elever som føler seg sikre kan da fortsette på egenhånd og resten får ytterlig oppfølging. De som er ute og cruiser vil alltid bli observert med tanke på sikkerhet og får tilbakemeldinger på teknikk.

praktiskGenerelt:
Vi er svært opptatt av å gi kursdeltakere en uforglemmelig helg på vidda med snowkiting. Det legges vekt på at våre kiteinstruktører, i tillegg til gode kiteferdigheter, også ha gode pedagogiske evner og helhjertet fokus på å lære bort kiting.

Kursleder:……..
Vår kursleder for har gjennom en årrekke med kurs utviklet kursteknikker som vi vet fungerer godt og er sikkert. Vi er veldig trygge på å at alle vil lære seg å snowkite og fortsette videre på egenhånd.

gruppe_kite

Stedet:
Vi har valgt å legge våre kurs sør på Hardangervidda (Haukeliseter), som går for å være et av de beste kite-områdene på snø. Folk fra hele verden kommer hit for å snowkite.

Midt på fjellet mellom øst og vest, på 1000 meters høyde, like ved et stort fjellvann og ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, der finner du Haukeliseter Fjellstue. Dette er Stavanger Turistforenings største hytte. De har rom for alle lommebøker – alt fra rom med hotellstandard til sovesaler.

Rett utenfor ligger Ståvatn som egner seg meget godt til kiting på flere vindretninger. Skulle det ikke være nok, eller til og med for mye vind her, fines det gode alternativer en kort biltur både østover og vestover.

Sikkerhet:
Kiting og snowkiting er ekstremsport. Været kan man aldri stole på og vi legger derfor stor vekt på sikkerhet. Det viktig at man har med seg klær som stopper vind, er varme, har god beveglighet og puster.

Vi holder kurs under de fleste forhold … men sikkerheten vurderes alltid.

Utstyr:
Vi har et stort utvalg av kiter og utstyret er alltid oppdatert og i forsvarlig stand.

logonkbVi bruker utstyr av merket North Kiteboarding, som er et av verdens største og ledende, for mer info se hjemmesidene www.northkites.com.? Kurs deltakere vil kunne velge mellom mange ulike størrelser på drager og trapeser.

Hjelm er påbudt!Er det noe du mangler vil du få litt rabatt på det du trenger hos SrfSnoSk8. Kjøper du med deg kite før kurset har yter vi 1500,- i fradrag ved kjøp av komplett kite.

Vanlige alpinski eller stabile telemarkski er det enkelste å lære med. Snowboard fungerer også bra. Fjellski og turski egner seg ikke.

Transport:
Bil: Haukeliseter ligger på fjellovergangen mellom Haukeligrend og røldal, langs E134. Du kjører hit på ca 3 timer fra Stavanger og Bergen og 3,5 timer fra Oslo.
Buss: Et raskt og miljøvennlig alternativ er Haukeliekspressen med flere avganger daglig fra både Haugesund og Oslo. Se NOR-WAY Bussexpress for mer informasjon. Link til Nor-Way Bussexpress.

Overnatting:
Kursdeltakerne sørger selv for bestilling og betaling av overnatting.

Link til Haukeliseter Fjellstue.

kiteaction