Produkttest m/video – Gnu Park Pickle

Vi selger bananer for tredje året og kjører dem for fjerde. Året etter Skate Banana hadde vi flere rocker modeller fra andre merker enn Lib Tech og Gnu, men følelsen av att ikke alle modeller levde opp til standarden gjorde att vi ved innkjøpet før denne sesongen krevde å prøvekjøre alle modeller før vi eventuelt kjøpte inn fra leverandør. En selvfølgelighet tenker vel kunden, men den gang ei. Det var ikke bare bare å få lov til å teste vareprøvene.

Det viser seg att det er meget mulig å lage rocker brett som er helt forferdelige å kjøre og å kopiere Lib, Gnu, Ride og K2 var ikke så enkelt som mange kanskje skulle tro. Det mange ikke vet er att revolusjonen som vi nå ser på markedet ble gjennomført til en hvis grad over en veldig kort periode. Noen har skjønt greia, men noen modeller ble forkastet da vårt testteam kjørte brettene ifjor februar.

Vi sitter igjen med ett utvalg hvor du som kunde kan være sikker på att alle modeller i butikken har blitt kjørt av en ansatt eller en teamutøver før vi har tatt dem inn i våre butikker.

På filmen her tester vi Gnu Park Pickle og Gnu Carbon Credit. Filmen viser turen i løssnø, men vi hadde de til disposisjon i 1 måned så de ble testet under flere forhold.

Gnu Park Pickle er fetteren til Skate Banana og forskjellene er ikke så store, men de finnes. Det første du vil legge merke til er att Park Pickle har kreftigere innsving på helkanten. Dette for att de som liker brei stance letter skal kjøre en god helsving. Det er ett kjent problem att brei park/jibbe stance ikke gir lik god trykk på kantene, spesielt på helsvingen. Denne løsningen vil da gi en parkhungrig kjører litt bedre kjøreegenskaper i løypa.

Både Skate Banana og Park Pickle har en trekjerne bestående av to typer tre. Den stivere delen ligger sentrert på Skate Banana og langs kanten på Gnu Park Pickle. Dette gjør att Pickel´en tåler noe mer juling fra rails. For å merke forskjellen på disse to bretten måde nesten kjøres rett etterhverandre. Det att kjernen i brettet består av to typer tre gir lengre levetid på plata, ekstra pop og noe stivere brett enn f.eks Gnu Carbon Credit.

De fleste som tenker Park Pickle tenker park og ungdomskjøring. Som du ser i denne filmen fungerer den ypperlig i løssnø. Modellen av Park Pickle er 153 og flyter i pudder som bare det. Sammen med att Park Pickle er stabil og veldig lett kjører gode svinger blir den sammen med alle andre Banana brett ett veldig godt allroundbrett.

Når du velger brett med Banana Technology er det viktig å finne riktig lengde. Tenk hva du ville valgt som ett rent parkbrett og trekk fra 1-2 cm. Da vil du få ett brett som sitter i svingene, tåler stor fart, er veldig lekent og flyter i pudder. De fleste som kritiserer Banana har testet ett brett som er for langt. De får da ett brett uten pop og som føles som å kjøre en SUV. Super stabil, men lite leken. Vi kan hjelpe deg å finne riktig lengde og prøver noe å selge deg ett brett ved å se om det rekker deg til haka, snu og gå.

Anmeldelse av flere av bretten vi testet er på vei.