Produkttest: Dakine teknisk undertøy!

Vår teamkjører Charlotte Hagen har vært til fjells og testet det tekniske undertøyet fra Dakine. Vi er 100% sikre på at vi Nordmenn som er vokst om med ullstilongser og mormors ullsokker vet hva som duger og ikke duger innen denne kategorien teknisk bekledning.

charlotte test

Charlotte fikk beskjed om å undersøke både komfort, passform, funksjon og ikke minst om påstanden om “antibakteriell behandling” som skal hindre lukt funker.

Hun testet disse produktene:

Dakine Chalet ¼ zip, med 60 % merinoull og 40% polyester kr. 799,-

chalet_genser

Dakine Chalet pant Dakine Chalet ¼ zip, med 60 % merinoull og 40% polyester kr. 699.

chalet bukse

Jeg har og testet Dakine girls thinline socks med 55% merinoull, 44% stretchnylon og 1% lycra spandex kr. 199.

thinline sokker

Jeg hadde på meg Dakine Transit hoodie også den helgen jeg var i Hemsedal kr. 1.349.

transit hood

Slik gikk det!

Jeg prøvde først Chalet ¼ zip-genser på en joggetur, der jeg hadde en skalljakke over. Jeg svettet enormt mye under treningen og etterpå beholdt jeg plagget på for å sjekke om jeg begynte å fryse. Fuktigheten holdt seg i plagget, det kunne jeg se ved at det ikke var antydning til fuktighet i skalljakken. Jeg sjekket det også ved å trykke et papir mot genseren etter økta. Jeg holdt meg varm i relativt lang tid etter treningen, men i og med at vi jenter trener med sports Bh som og blir våt, kan dette skyldes at jeg etter en stund begynte å fryse.

Jeg følte ikke at jeg ble altfor opphetet under treningen, så jeg vil anta at undertøyet har god varmeregulering (det var ca 6 grader C ute denne dagen). Plagget satt godt inntil kroppen, uten at det var for stramt. Liker godt glidelåssystemet i halsen, som gjør at en kan åpne litt opp når det blir for varmt. Halspartiet er heller ikke for stramt eller går for høyt opp. Dette gjør at en ikke får kvelningsfornemmelser.

Helgen som var, tok jeg turen til Hemsedal for å starte opp sesongen. Det hadde snødd en del, var relativt kaldt (-6) og ypperlige forhold til å teste både undertøyet og transit hoodie, som er en windstopper.

Jeg hadde altså på meg Chalet pants og Chalet ¼ zip-genser, samt Transit Hoodie utenpå overdelen. Over dette hadde jeg en helt vanlig skallbekledning. Vanligvis ville jeg valgt dunjakke på en dag som denne. På føttene hadde jeg Dakine`s tynne skisokker. Jeg var ikke kald et sekund, snarere tvert i mot.

Vanligvis pleier jeg å fryse på føttene, men dissse sokkene holdt meg god og varm. Det eneste jeg har å utsette på sokkene er at de sklir litt ned på leggen, men akkurat over foten satt de som de skulle og jeg hadde god kontakt med sålen i snowboardbootsa!

På overkroppen var jeg til tider overopphetet og måtte ta av meg Transit hoodien, og overraskende nok holdt det fint med Chalet ¼ zip under skallbekledningen ved denne temperaturen. Jeg ble ikke kald eller frysen da vi tok lunsj, og holdt meg god og tørr hele dagen (bortsett fra snø ned i nakken, men det skyldtes nok min tendens til å rulle og stupe rundt i pudderet)!

Jeg er veldig fornøyd med dette undertøyet og sokkene. Jeg setter stor pris på å kunne holde meg varm uten for mange lag som minsker bevegelsesfriheten. At sokkene er tynne, synes jeg har mye å si for kontakten med snowboardbootsa, men det er fort at man blir kald på føttene. Det ble jeg ikke med disse. Transit hoodien bruker jeg også som et hverdagsplagg, fordi den er god og varm, sitter som et skudd på kroppen, uten å skli opp eller at den er baggy på noen måte. Den er også ypperlig til utendørstrening når gradstokken viser + grader!

Pssst! Ja, må føye til at det er komplett umulig å få det undertøyet her til å lukte. Jeg har brukt det til trening 3 ganger, i bakken to dager og ellers et par dager på jobb med mye aktivitet. Alt dette før det gikk i vaskemaskinen. Det er ikke tull. Genseren lukter ikke svette i det hele tatt!

Hilsen

Charlotte Hagen, Teamkjører SrfSnoSk8, Dakine, Deeluxe

Link til Charlotte sin teamprofil.

Mer om utvalget vi har av Dakine undertøy i butikkene ser du i nettbutikken. Dakine leverer undertøy i både syntetfiber (superundertøy) og ull.

Link til uvalget for gutter.

Link til utvalget for jenter.

8580-094_HAVOCCREW_WARMGY