Magisk høst, med episk ende for teamsurfer Inger Elin i Portugal!

Teamsurfer Ingi med siste rapport fra Portugal. Når det er høst, er det ingen andre plasser jeg mer vil være enn i Portugal. Vannet er varmere enn sommeren, det er mindre vind enn sommeren, og ikke minst, alle er ferdig med ferie, så det er mye mindre folk i lineupen.

ingirapportfront

Etter å ha surfet vindbølger og jogget hele sommeren, er det endelig tid for å høste resultater. Padleformen er på topp, og jeg surfer lengre økter, flere til dagen, større bølger og med mer kraft.

Den magiske avslutningen sv høsten ble min største surfopplevelse uten å surfe selv. Topp 45 kom til Peniche. Etter en uke med for store bølger, satte de i gang og det i perfekte forhold. Da Kelly Slater gikk ned til sitt heat, reiste alle 30 000 tilskuerne seg, og begynte å klappe. For en bisarr, sprø stemning. Synd for han, men kjekt for Owen Wright, så røyk han ut, og det var hva vi så fra han.

Ukas høydepunkt var nest siste dag av konkurransen. Supertubos fyrte, med sett på over gode tre meter. Det ristet i bakken på hvert sett som brøyt, og havet tok sin del. Flere enn ti brett knakk, og to mann måtte til sykehuset. De som trodde surf var en uskyldig sport fikk det iallefall motbevist. Surfinga var episk! Det ble delt ut tre 10 poengere og flere på 9. Til slutt var det en fornøyd Mick Fanning som stakk av med seieren og fikk snurre på globen. Blir spennende å se hvem som stikker av med tittelen på Pipeline. Wish i was there.

Nå er det back to reality i Stavanger. Jobb mandag til fredag, og surf hver helg. Livet er godt..

Ingi