Teamseiler Rolv Gregersen hilser fra SrfSnoSk8 Jæren Wave 2009 3-4 oktober.

Vi samler inn materiell fra helgen og først ut er Rolv med sin rapport fra helgen… Refsnes kl 0900, fralandsvind. Bilene ruller inn på parkeringen en etter en med brett på taket. Snart er parkeringsplassen full. Venner fra forskjellige steder i Norge hilser på hverandre og stemningen er god.

jwrolv3

Vinden dreier litt og legger seg med onshore retning (rett mot land) noe som egner seg dårlig til bølgeseiling. Etter shippers meeting ble utstyret pakket ut og seil rigget. Regattaen begynner men det er svært lite vind. Av og til kommer det noen kast som gjør at det blir seilbart. Vinden øker heldigvis utover i heatene og på slutten av dagen er vinden stabil og sterk.

Det ble ikke de helt store rittene og triksene den første dagen. Ørjan Jensen tok ledelsen foran lokalseileren Sondre Krey med Thomas W Svendson og Fritjof Opsahl følgende.

Lørdag kveld var det sosial happening inne i Stavanger med dvd-film og litt drikke.

Dagen etter var en regntung dag med storm i luften. Sto opp ekstra tidlig for å få med oss de store bølgene på et hemmelig sted. Hansi og Christian dro ut med de minste seilene i bølger som var opp mot 6 meter.

Noen av bildene ligger her:

http://www.stehsegelrevue.com/pod/20091005104618/

http://www.stehsegelrevue.com/pod/20091005104426/

Etter 45 minutter i monsterbølgene dro vi opp til Refsnes igjen der regattaen skulle begynne. I dag var vindretningen riktig, men vinden var nesten for sterk. Det blåste vell opp mot 25 m/s i kastene og 3,7m2 virket stort til tider. Vi fikk skikkelig Jæren-vær denne dagen også. Regn, hagl, sol, regn, sol osv.

jwrolv4

Vi kjørte i gang en regatta til der de som var sist på listen måtte kjempe seg oppover en resultat-stige for å møte de som hadde kommet seg videre dagen før. Det ble loopet, tabletoppet, ridd bølger, grunnstøtet og kjørt på noe skikkelig.

Noen av seilerne loopet og red bølgene helt inn på grunna mellom steinene og gav alt. Ivan hadde nok dagens høyeste frontloop som ga et whouaaaa rop fra oss som så på.

jwrolv2

I finalen møtte Fritjof sin gamle kompis Ørjan til duell som Ørjan klarte å kapre til seg. Sondre Krey kom på 3. plass.

jwrolv1

Det var en bra helg med mye vær. Regattaen ble gjennomført bra. Noen småting var det å pirke på, men sjokoladekaken som vi fikk servert gjorde opp for det.

Hilsen

Rolv Gregersen N-85

Her er litt bilder fra Rolv.