Alt klart for .SrfSnoSk8. Jæren Wave 2009, 3-4 oktober (reservehelg 10-11 okt).

Få dager igjen til årets Norgesmesterskap i Wave. I fjor måtte arrangøren ta i bruk reservehelgen. Og i 2007 gi tapt for stille forhold, men i både 2005 og 2006 var forholdene knall og det håper arrangøren på denne gangen også. Windsurfere fra hele landet møtes for å se hvem som hopper høyest og rir best dette året. Dette er den 23de gangen konkurransen arrangeres.

jw091Minner fra 2008. Foto©: Anne Chr. P. Meling

Regattasjef Jørgen Michaelsen og arrangøren Sola Brettseilerforening legger opp til ”Same shit as always”. Det meldes om stor entusiasme blant seilerne på og alle som seriøst seiler bølger i Norge venstes til Jæren denne helgen.

Hva snakker vi egentlig om…

Det har alltid vært og er windsurfingdisiplingen wave som får mest fokus i internasjonal windsurfing presse og magasiner. Dette er seiling på brett i bølger, og er den mest actionfylte og eksotiske delen av windsurfing.

Her seiler man i bølgene og hopper, utfører trix og rir bølgene. Og hvor høyere bølger og villere forhold, desto bedre. Det loopes forover og bakover, med både en og to rotasjoner. Og i konkurrranse innenfor en tidsperiode – ”heat” med seiler mot seiler.

Brett og seil er spesialdesignet til dette bruket og det er Hawaii, Sør-Afrika, Australia og andre eksotiske steder det handler om! Men også i Norge har vi flotte bølger, masse vind langs vår lange kyst og mange ivrige og flinke seiliere ute i bølgene når stormene herjer.

Flere norske gutter og jenter har seilt internasjonalt i wave opp igjennom årene. I dag er det Vidar og Ørjan Jenssen er de Norske profilene som henger med i toppen internasjonalt. De er fra opprinnelig fra Stavanger, men har i mange år bodd på Gran Canaria.

NM arrangøren Sola Brettseilerforening i samarbeid med butikkene .SrfSnoSk8., går i dagene før det braker løs og tripper nervøst. Ufordringer for arrangørene er at denne seildisiplinen trenger mye vind for å utøves. Minimum 10 m/s må det blåse for å få Norgesmesterskapet for wave i boks.

Stay or go? Torsdag 1. og 8. oktober kl. 12.00.

Om konkurransen gjennomføres 3-4 oktober eller om reservehelgen må taes i bruk annonseres på www.srfsnosk8.no og www.sbf.no kl. 12.00.

Program for mesterskapet:

Lørdag 3. oktober
08.00 – 09.00 Registrering

09.15 Skippers meeting (REFSNES v/Microflyklubben)
20.00 Sosial event.

Søndag 4. oktober.
10.00 Skippers meeting (sted annonseres på site lørdag).

Velkommen!

News og updates finner du her på siden.

LINK TIL NOTICE OF RACE (NOR) JÆREN WAVE 2009.

LINK TIL SEILINGSBESTEMMELSER (SI) JÆREN WAVE 2009.

jarenwavespons

Link til rapport og resultater 2008.

jw093

Minner fra 2008. Foto©: Anne Chr. P. Meling

jw092

Minner fra 2008. Foto©: Anne Chr. P. Meling