Full fart for Norges Rookie Windsurfere i Hafrsfjord 22.-23. August 2009.

Perfekte vindforhold ønsket Rookie Windsurfing sirkuset velkommen til årets høydepunkt for landets brettspirer mellom 9 og 15 år. Aldri i Rookie Windsurfing sin historie har det blitt seilt så hardt. Vi anbefaler deg å sette av en halvtime til en utrolig masse flotte bilder!

_dsc0202-kopi

Nora Lindland 13 år fra Sola Brettseilerforening har deltatt på 11 av 13 Rookier. Nivået på Nora og de andre Rookie veteranene har blitt utrolig høyt! Gratulerer!

Årets 3dje og historiens 13ende SrfSnoSk8 Rookie Windsurfing fant veien til Sola Brettseilerforening sitt klubbsted på Liapynten i Hafrsfjord like utenfor Stavanger.

Lørdag morgen i regn og vind kom 34 unge windsurfere fra både Øst og Vestlandet drassende med utstyr og foreldre på slep. Sammen med Sola Brettseilerforening hadde .SrfSnoSk8. lagt tilrette med følgebåter, bøyer og treningsprogram for både de ferskeste seilerne og de mer avanserte. Denne gangen var det 10 seilere i startgruppen som trente hardt sammen med instruktørene Helge og Einar for å få kontroll på seil og brett.

_dsc0126-kopi

Fullt på stranden når 34 Rookier og instruktører parkerer på klubbstranden til Sola Brettseilerforening.

Resten av gjengen på 24 seilere ble delt opp i tre grupper og fikk i løpet av helgen besøke tre trenings poster. Starttrening med Stein-Anders og Sigurd, vannstart med Jørgen og slag og teknikktrening med Lill.

På lørdag ble det så vidt tid til litt skikkelig lunsj midt på dagen og i takt med at solen kom på besøk økte vinden og snart planet gjengen rundt i fjorden. Årets Rookie gjeng i Stavanger imponerte instruktører med utrolig god seiling. Nivået var det høyeste noen gang og det ble passet på at alle fikk utfordringer.

_dsc0355-kopi

Martin Hovda (til venstre) og Oda Skaug ute ved bøyene.

Været gjorde at den tradisjonelle grillingen ble byttet ut med et stort lass pizzaer og i deilig sol og perfekte vindsforhold koste alle seg utover ettermiddag og kveld. Både Rookier og voksne tok frem småbrettene og testet farten!

_dsc04701

Pizza tårn gjorde alle mette! Og var god business for det lokale næringsliv…

Det ryktes at det var kun en Rookie som klarte å holde øynene oppe helt til klokken 11 denne lørdagskvelden.

Stive, støle og flere med vannblemmer på hender startet søndagen like perfekt som lørdagen sluttet. Det var bare å holde tempoet oppe og gjøre unna den siste treningen før årets Rookie Windsurfing regatta. Mens bane ble lagt tok instruktørene med seg gjengen på en skikkelig langtur. Vinden økte og ute i horisonten planet gjengen i opptill 12 ms. Så det var litt av en 40 minutters oppvarming til regatta… (eller…)!

_dsc0134-kopi

Foreldrene i Sbf sørget for at alle ble tatt vare på når det ble litt i overkant bløtt!

De ferskeste Rookiene startet regattadelen av programmet med flott innsats på en slalombane med strandstart. Etter at de var heiet i mål var det langtur gjengen sin tur. En lang pølsebane med krysstart og 2 minutter start var  på plass. Nedtellingen startet og et imponerende felt med unge windsurfere krysset startlinjen. Utfordringen var to runder med taktisk krevende forhold og vind med kast på 10-12 ms. Feltet spredde seg ut og det ble kamp om plassene. Det var brødrene Sivert og Martin Hovda  fra Karmøy som krysset mållinjen først. Bak de fulgte Håkon Ørn og Nora Lindland fra Sbf. Østlandet kapret 5te plassen med Willam Skaar.

_dsc0107-kopi

“We are sailing in the rain”… ja det regnet. Men det stoppet ingen! Vi er jo tross alt på Vestlandet og vet å kle oss!

Etter at alle var i mål etter første seilasen og lå som utslitte seler på stranden ble det blåst til ennå en regatta. Denne gangen fant kun fire seilere veien til startlinjen. Og Sivert, Martin, William og Armand (eller var det broren Einar) brukte de siste kreftene sine på å imponere foreldre og utslitte Rookier.

Også de voksne fikk seile regatta denne søndagen. SrfSnoSk8 hadde med seg 6 komplette Kona ONE windsurfing brett og rigger. Og 8 gamle ørner stilte til start i Kona Cup. Fra de innledende heatene gikk fire videre til finale. Det ble Sigurd Skaug som kom først i mål, fulgt av Stein-Anders Sundbye, Jørgen Michaelsen, Arne Hovda og Jan Ivar Skaar. De som lurer på hvem disse karene er kan ta en titt i historiebøkene fra 80-tallet.

_dsc0362-kopi

“Gamlingene” seilte Kona ONE Cup. Disse gutta kan kunsten å seile kjølbrett!

Så ble Rookie Windsurfing helgen avsluttet med hektisk aktivitet for å få gitt ut diplomer, premier til alle og kåre årets Rookie Windsurfer. Igjennom helgen var det en gutt på 11 år fra Karmøy som imponerte Rookie dommerne med utrolig seiling både på kjøl- og småbrett. Og med en 2ndre plass i regattaen var det ingen tvil om at årets Rookie Windsurfer måtte bli Martin Møller Hovda.

_dsc04721

Martin Hovda (11) seilte som en konge hele helgen. Her har hatt fått et seil i premie for innsatsen! Helge og Lill hos .SrfSnoSk8. synes det er utrolig stas å gi et seil til en så flink gutt.

Rookie Windsufing og SrfSnoSk8 bukker dypt i respekt for en utrolig innsats hos de unge seilerne, og sender en stor takk til juniorgruppa i Sola Brettseilerforening som stiller med båter, foreldre og masse godt humør. Vi håper alle hadde en flott helg og gleder oss til å se alle 36 seilerne på vannet i årene fremover.

Sees i Oslo juni 2010!

_dsc04761

Rookie Windsurfing gjengen 2009. Det mangler 8 stykker på bildet!

Deltakere Rookie Windsurfing Stavanger 2009:

Amanda Skaar
Aksel Leknes
Anneline Ellingsen
Erik Andre Reilstad
Erlend Torland Tjensvold
Hans Martin meling
Kristin Serck-Hanssen
Markus Wiik Jensen
Snorre Alexandersen
Taran Godal
Armand Sørbotten Sandvik
Bjørn Torgils Våge Knutsen
Einar Sørbotten Sandvik
Eivind Hovda
Rli Charitu Johnsen
Ella Rotnes
Gina Dahl
Hedda Oftedal Lothe
Håkon ørn
Julie Espedal
Jørgen Vikjord
Lars Olav Laukvik
Magnus Torgersen
Marcus G. Michaelsen
Martin Møller Hovda
Mats Wiik Jensen
Naleen Kandhari
Nora E. Lindland
Oda Skaug
Sivert Hovda
Theodor Sundbye
William Skaar
Jarle Lycke Austbø
Ella Øxnevad

Nedenfor finner dere 2o gallerier med bilder tatt av vår fotograf Anne Chr. Meling.

Alle bilder © 2009 Anne Chr. Meling / .SrfSnoSk8.

Her er galleri 1.

Her er galleri 2.