Stor stemning på årets første Rookie Windsurfing i Oslo 20-21 juni 2009.

En spent flokk Rookier kom med  foreldre på slep og proviant ned på KNS Ulabrand Seilsenter ved Bygdøy Sjøbad tidlig lørdag morgen. Her var det bare å finne frem drakten og starte to intense dager som kun skulle handle om windsurfing. Kos dere med bilder!

rookie01

Rookie Windsurfing Oslo gjengen 2009. Foto: © .SrfSnoSk8.

Været og vinden kranglet litt på lørdag, men det er nok å øve på i lite vind også. Dag ble til kveld med en skikkelig burgerfest.

Søndag morgen våknet Oslo til strålende sommervær og en perfekt Rookie bris fra sør. Vinden var så fin hele dagen at det nesten ikke ble tid til å spise lunsj. Rookiene fikk skikkelig fart på seil og brett. Noen krysset seg tålmodig langt ut på sjøen. Mye båter som laget skvalpesjø gjorde at  tunger måtte holdes rett i munnen for å passe på balansen. De erfarne windsurferne trente på slag, kryssing og fightet seg i mellom. Følgebåter og voksne på brett gjorde det trygt. Noen heldige fikk haik helt ut og kunne kose seg med slør seiling hele veien inn til brygga. Noen lokale termiske effekter sørget for at det også var flotte Rookie forhold innerst i bukta. Og vi tar ikke hardt i når vi påstår at nivået på den ferskeste Rookie gjengen ble mer enn dobbelt så høyt denne dagen.

rookie05

Slik starter en ekte Rookie Windsurfing regatta. Foto: © .SrfSnoSk8.

Da tiden kom for den tradisjonelle Rookie regattaen stilte alle til start. To heat med forskjellig vanskelighetsgrad ble gjennomført. Alle kom seg igjennom og alle foreldre og voksne hoiet og klappet!

rookie02

Rookie of Oslo ble Nils og William. Foto: © .SrfSnoSk8.

De voksne som hadde brukt hele helgen ute på Kona ONE brett sneik seg til en Kona regatta rett før premieutdelingen. Vi kan jo godt røpe at det nok var over 25 år siden et par av deltakerne sist passerte en startlinje.

rookie03Små og store delte startlinje denne helgen. Foto: © .SrfSnoSk8.

Som alltid ble det diplomer og premier til alle. Og Rookie Oslo ble denne gangen delt mellom Nils Thornfeldt som viste flott fremgang denne helgen og Willam Skaar  som satt offisiell Rookie rekord med 100 gjennomførte slag på to dager.

rookie04
Mye moro på brett… Foto: © .SrfSnoSk8.

Rookie gjengen takker alle de flotte deltakerne, de hjelpsomme foreldrene og Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Vi håper alle hadde en gøy helg og fortsetter å kose seg med windsurfing resten av sommeren.

Neste Rookie er allerede om 14 dager i Arendal. Vi ønsker alle unge windsurfere velkommen til to dager med gøy på Tromøya.

Link til informasjon og påmelding Rookie Windsurfing 2009.

rookie_logo1