Teamrider Andreas Samuelsen med en rapport fra Jericoacoara og samba Brasil!

Det var januar og jeg byttet ut vinterskoene med sandaler, sol og 30 grader. Turen gikk til windsurfingparadiset Jeri. I baggen pakket jeg en Fanatic 95 freewave, og nye North Ego og Duke seil for testing.

3-tur-jericoacoara-09-018

Jeg dro sammen med 2 kompiser og stemningen var høy…
Jeri er velsignet med nesten konstant vind mellom august til og med januar. Det ligger like sør for ekvator i Brasil og har rundt 30 grader året rundt. Er du heldig kan du få fine bølgeforhold med 2 m cross off bølger. Stedet er også perfekt for freestyle og mange pro seilere som f. eks Marcilio Browne og Andre Paskowski var å observere på stranden.

Vi dro litt “off season” for å slippe tettpakket srand med surfere og det fikk vi merke.
Etter en nokså slitsom tur grunnet for dårlig planlegging ankommer vi Jeri med lokalbussen. Den er ikke å anbefale hvis du reiser med mye utstyr ( sjekk bilde) Så den første dagen gikk til å lade batteriene.

De først syv dagene startet fantastisk med vind hver dag. Jeg fikk seilt litt bølger og en del  freestyle. 2 nye triks i repportoaret mitt kom rimelig raskt. Vi var desverre litt uheldig med de siste 8 dagene da vinden ga seg og de fleste skiftet ut windsurfing med surfebrett. Det ble derfor litt lite med bra bilder da vi hele tiden skulle utsette fotograferingen.

Dette ser ut som brukbare forhold!

Litt testing av utstyr…
Med varierte forhold som Jeri som har bølger og flattvann på samme sted fungerte freewave 95 fantastisk.Den er yppelig combo til alt fra freestyle, bølger eller bare freeride blasting. Her er det bare å skifte finne etter hva en skal seile. Jeg brukte en MFC finne på 18 cm som passer bra for freestyle. Brettet plante tidlig, en smule saktere en Skate 98. Grunnet den smale hekken, masse rocker line sitter også brettet bra i svingene i bølgene. Det er nok lettere å lære seg freestyle med Skaten, men FW er mer en god nok for basic freestyletriks. Faktisk er det mange av pro seilerene som bruker dette brettet.

Så går du for ett brett løsning er dette ikke et dumt valg.

Jeg fikk også testet de nye North Ego 4,2 4,7 seilene som er nye av året!
Det er bare å gratulere North. Har seilt en del forskjellige modeller og kan si at dette var noe av det bedre jeg har prøvd. Seilet var veldig balansert, føltes kompakt, presist og veldig lett å rigge.Jeg likte spesielt den korte bommlengden noe som gjorde det lettere å dra inn bakhånden i triksene. Spesielt når en skal dukke under seilet. Det ble også noen dager for litt testing av Duke 5,4. Dette er power seilet med masse drag.

Selv om seilet hadde masse power og plante fort fikk en fort føle hvor kontrollerbart det var. Seilet var utrolig direkte og fikk umidelbart respons i seilet. Det føltes en smule litt soft på min RDM 430 mast. Tror en vil få en litt stivere seil med en SDM mast som de visst anbefaler også spesielt på de større seilene over 5,9.

Snart er det vår…

Link til teamprofil Andreas.

Her er noen bilder fra turen!