Team SrfSnoSk8 i full storm

 

Store deler av .SrfSnoSk8. teamet var nylig samlet på Spot Y. Vinden ble målt til 22,5 m/sek, så blåste det opp! Det ble brukt seil fra 3,3m2 og gutta var overrigget så det holdt. Mer enn 15 seilere ga alt ute i bølgene som målte halvannen mast i settene ytterst ved revet. Vinden var perfekt sør, sør-øst. Vi lar bildene fortelle historien selv. 

Alle foto: Anne Chr. P. Meling

 


SrfSnoSk8 teamrider Arne Kristian “Kilen” Andreassen får litt luft under vingene, i den sterke vinden på “Y” Foto: Anne Chr. P Meling

ÅTTITALLETS WINDSURFING HELTER BESØKTE SPOT Y

I 1977 ble Anders Føyen den første Norske verdensmesteren  i brettseiling. Året etter i -78 gjentok han bedriften. Anders ble verdensmester i course racing på garda sjøen i 1987. Anders jobbet senere i seilbrett bransjen i en årrekke og var sterkt delaktig i den kraftige oppblomstringen sporten fikk, på begynnelsen av åttitallet. En annen “konge” fra 80´tallet; Knut “jeg bare dro til” Bentzen var også på plass på spot y denne dagen. Knut gjorde seg straks bemerket da han over-overrigget med seil fra nitten hundre og pil & bue, dro en push loop (nesten stående) på den første bølgen han møtte. Blandt seilerne på land sto jubelen opp i skyene,, og Knut dro seg 10 min senere opp på land med brukket skulder feste. God bedring Knut, håper å se deg på Spot y så snart du er frisk igjen…

Skribenten med sine to mentorer fra det glade 80´tall samlet på spot y. Fra venstre Anders Føyen, Jørgen Michaelsen, Knut Bentzen. Foto: Anne Chr. P. Meling

SrfSnoSk8 Teamrider og Spot Y local; Tore Skjæveland med 26 års seilbrett erfaring, er selvfølgelig på plass når “Y” bryter perfekt. foto: Anne Chr. P. Meling

SrfSnoSk8 teamrider Sondre Krey strekker litt på bena i en flott table top. Foto: Anne Chr. P Meling

 

Fritjof “Frittern” Opsahl drar en stående perfekt backloop i 40 knops vind. Foto: Anne Chr. P. Meling