.SrfSnoSk8. Jæren Wave Norgesmester 2008 ble Peter Løken Nilsson.

Peter Løken Nilsson fra Moss SF,  vant årets utgave av Jæren Wave og ble samtidig Norgesmester i bølgeseiling 2008. Konkurransen ble avholdt på Spot X under noe skiftende forhold, med vind fra vest og bølger på opptil 2,5 meter. Enjoy bilder!

Peter Løken Nilsson fra Moss SF ripper seg vei mot tittelen som Norgesmester 2008. Foto©: Anne Chr. P. Meling

Finale heatet besto foruten Løken Nilsson av “veteranene” Fritjof Opsal, Thomas Wessel Svensson og Jørgen Michaelsen, som alle 3 har passert 35 år. Finalen ble en jevn afære der beste bølge og beste hopp skulle telle. Ex world cup seiler Fritjof Opsal ledet lenge finale heatet men en høyt scorende bølge fra Nilsson helt i slutten av heatet avgjorde i ungguttens favør.

Seilingen foregikk i relativt vanskelige forhold med vind rett på land og veklsende vindstyrke, og ikke alle seilerne var like heldige, noen gamblet med for lite seil og brett. Vegard Knutsen som var en av favorittene, knakk masta i første hoppet i sitt heat og røk ut.

Gratulerer til Fritjof Opsal N-76, Peter Løken Nilsson N-258 og Thomas Wessel Svensson N-14. Foto©: Jon Muller

Foreløpig resultatliste:

1 Peter Løken Nilsson N-258, Moss SF
2 Fritjof Opsal N-76, Moss SF
3 Thomas Wessel Svensson N-14, ITFBU
4 Jørgen Michaelsen N-118, SBF
5 Sondre Krey N-74 SBF
5 Jon Brostrup Müller SBF
5 Arnstein Johannesen  SBF
5 Jan Roar Førre SBF

Nedenfor bilder fra konkurransen: